Tik liels reflektantu pieplūdums kā šogad Ventspils Augstskolā (VeA) nav bijis ļoti sen.

Ja iepriekšējos gados atsevišķās studiju programmās bez papildus uzņemšanas izsludināšanas bija grūtības aizpildīt pat visas budžeta vietas, šogad situācija ir krietni labāka. Pašlaik ir aizpildītas visas budžeta vietas un vairāk nekā puse no maksas vietām. Kopumā tika saņemti 706 reflektantu pieteikumi, kas ir par 15% vairāk nekā pērn. No šodienas līdz 14.augustam notiks papildus uzņemšana studijām par maksu.

Reflektantu skaita pieaugums daļēji varētu būt skaidrojams ar to, ka šogad vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā pieteikumu studijām varēja iesniegt jebkurā no desmit augstskolām un pieteikties uz jebkuru no šo augstskolu piedāvātajām studiju programmām ar vienu pieteikumu un vienu reģistrācijas maksu, skaidro VeA speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Kantmane .

VeA šogad bija arī citādāka mārketinga kampaņa - reflektantu pieplūdumu, visticamāk, veicināja gan reklāma televīzijā, gan VeA aktivitātes sociālajos tīklos. Augstskola ar potenciālajiem studentiem aktīvi komunicēja mikroblogu vietnē "Twitter" un portālā "Draugiem.lv", informēja Kantmane. Iespējams, lielāku interesi par VeA veicinājusi arī jaunā augstskolas mājaslapa.

Vislielākais konkurss uz budžeta vietām VeA šogad bijis bakalaura studiju programmā "Vadībzinātne", kur uz vienu budžeta vietu bija 5,4 pretendenti. Liels konkurss uz budžeta vietām bijis arī angļu valodas tulku un datorzinātņu bakalaura studiju programmās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: