Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skulptūra spēkam un vitalitātei

Pilsētas svētkos Piedzīvojumu parkā atklās jaunu skulptūru. Bronzas briedis tapis par godu staltbriežu ievešanas Kurzemes mežos 100-gadei, un tas atrodas slēpošanas kalna virsotnē un simbolizē spēku, auglību un varenību.

VeA budžeta vietas izķertas

Lai arī ir izplatīts viedoklis, ka studentu skaitam ir tendence sarukt, šogad Ventspils Augstskolā saņemts neierasti daudz abiturientu pieteikumu.

 

2.lpp. Viedoklis: «Par migrantiem», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietnieks Imants Vīksne.

«Runā, ka uz barikādēm, cīnoties par Latvijas neatkarību, cilvēki netika šķiroti pēc nacionālās piederības. Un darīt to tagad ir vairāk nekā stulbi.»

 

3.lpp.

Bezatbildīgi kavē gāzes termināļa projektu

Ekonomikas ministrijas neizdarības dēļ apdraudēts sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecības projekts gan Ventspilī, gan jebkurā citā vietā Latvijā.

Pārventā veidojas sociālais centrs

Talsu ielā 1 trūcīgajiem pārventniekiem sāk izsniegt apģērbu, apavus, arī bērniem nepieciešamos piederumus skolas gaitu uzsākšanai. Ēkā darbojas arī zupas virtuve un atbalsta centrs Nāc līdzi!.

 

4.lpp. Novadā

Laukos attīsta kosmētikas biznesu

Pagājušā gada rudenī Elīna un Inga Jansones Usmas pagastā uzsāka jaunu uzņēmējdarbības veidu – dabīgu kosmētikas izejvielu tirdzniecību, izmantojot arī internetveikalu.

Mainīsies ēdināšanas cenas

Daudzviet bērnu ēdināšana pirmsskolas izglītības iestādēs pieaugs par 10 santīmiem, savukārt Popes Zemenītē ēdināšana turpmāk būs par 10 santīmiem lētāka.

 

5.lpp. Veselības aprūpe

Acu gaišumam un veselībai

Mūsu slimnīcas acu slimību nodaļa ir viena no labāk aprīkotajām Latvijā, pacientiem piedāvājot pasaules līmeņa operācijas.

 

6.lpp. Sports

Petankisti neiekļūst turnīra otrajā kārtā

Ventspils kērlinga kluba (VKK) petanka komanda nav spējusi iekļūt Eiropas klubu kausa izcīņas petankā otrās kvalifikācijas kārtas turnīrā.

Mānīgais Latvijas čempionāts

Šā gada Latvijas čempionāts vieglatlētikā nebija nekāds izņēmums – tāpat kā iepriekšējos, bija tādas disciplīnas, kur dalībnieku skaits stiepās ceturtajā desmitā, bet bija arī tādas, kur sportistus varēja saskaitīt uz vienas rokam pirkstiem.

7.lpp. Intervija: Mūziku uztver kā panaceju

Dzhedy D ir 23 gadus vecs puisis, Ventspils Augstskolas Ekonomikas fakultātes maģistrantūras 2. kursa students, uzņēmuma Latvijas dzelzceļš darbinieks un repers. Viņam nav muzikālās izglītības, toties ir neapšaubāms talants izteikt savas emocijas caur mūziku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: