Tradīcija turpinās – lielākais ikgadējais Baltijas fotofestivāls Art Camp atkal notiek Ventspilī! Festivāls paredzēts 12.-14. augustā.

  Art Camp organizators ir sabiedriskā organizācija Art Camp. Festivāla rīkošanas mērķis - popularizēt fotomākslu, attīstīt un stiprināt radošo saskarsmi starp Baltijas valstu fotomāksliniekiem.

 

Šogad festivālam būs četri galvenie virzieni: reportāža, inscenētā fotogrāfija, fotogrāfiju pēcapstrāde, stilistika un vizāža. Katram virzienam ir izveidots lekciju un meistarklašu grafiks, pieaicināti profesionāli un savā nozarē plaši pazīstami pasniedzēji. Festivāla programma veidota tā, lai būtu saistoša un vērtīga ikvienam fotomākslas interesentam.

 

Reportāža

Pasniedzējs Sergejs Mihaļenko (Baltkrievija) lasīs lekciju Reportāžas fotogrāfija. Ko fotografēt, lai nebūtu par karu un būtu interesanti? Savukārt pašmāju fotogrāfs Mārtiņš Vanags iepazīstinās ar Kara fotogrāfiju, bet Artūrs Dombrovskis stāstīs par žanra fotogrāfijas fizioloģiju, psiholoģiju un filozofiju. Paredzēta arī radošā tikšanās ar Aivi Šmulderu. Pasniedzēju vidū būs arī Margarita Fedina (Krievija) un Leonīds Tugaļevs.

 

Inscenētā fotogrāfija

Šā virziena interesentiem būs iespēja apmeklēt Alekseja Ņikišina (Krievija) meistarklasi Netriviālā kompozīcija, Marinas Ņikitinas (Krievija) meistarklasi Gaisma grafikā, Genadija Jaščuka (Baltkrievija) meistarklasi Modeļu fotografēšana un Ilonas Pulkstenes meistarklasi Kreatīvā inscenētā fotogrāfija. Savukārt Ļevs Dolgačovs no Igaunijas stāstīs par fotostokiem. Paredzēta arī radošā tikšanās ar Gunāru Bindi. Pasniedzēju vidū būs arī Valts Kleins un Nikolajs Šelušenkovs.

 

Fotogrāfiju pēcapstrāde

Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētāja vietnieks Mihails Kopeikins lasīs lekciju Reālistisko faktūru ģenerēšana, pielietojot Adobe Photoshop instrumentus (Stikls, koks, akmens). Pasniedzēju vidū būs arī Jūlija Napoļska (Krievija), Larisa Kuļika (Krievija) un Viesturs Links.

 

Stilistika un vizāža

Irina Sališa un Oksana Savicka vadīs Body-Art meistarklasi, kurā izmantos dekoratīvās kosmētikas pilno spektru. Romāns Kaboško piedāvās specefektu meistarklasi, kurā mācīs cilvēka pārveidošanu dažādos briesmoņos, vilkačos, vampīros, pasaku personāžos utt., kā arī ievainojumu un citu ādas vizuālo izmaiņu veidošanu. Romāns Kaboško ir specefektu, kino un teātra grima speciālists, mācījies Vīnē un Parīzē, vairākkārt piedalījies reklāmas klipu, filmu un bērnu pasaku filmēšanā. Savukārt Jeļena Šatilo pasniegs meistarklasi par darbu komandā ar fotogrāfu.

 

Plānotais festivāla dalībnieku skaits pārsniedz 400. Gan dalībnieki, gan pasniedzēji tiek gaidīti ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no Krievijas un Baltkrievijas.

Festivāla Art Camp 2011 dalības maksa trim dienām ir 70 LVL (piesakoties līdz 1. augustam), 80 LVL (līdz 10. augustam). Dalības maksā ir iekļauts visu meistarklašu, treniņu un tikšanos apmeklējums, piedalīšanās konkursos, vakara izklaides programma, kā arī dzīvošana un ēdināšana visu trīs dienu laikā.

 

Lekcijas un meistarklases norisināsies Ventspils Augstskolā un Piejūras brīvdabas muzejā. Dzīvošana ir nodrošināta Ventspils Augstskolas Tūristu viesnīcas divvietīgajos numuros.

Plašāka informācija un dalībnieku pieteikšanās anketa ir pieejama festivāla mājas lapā www.artcamp.lv, kā arī pa tālruni 26613515 vai rakstot uz e-pastu: info@artcamp.lv.

Foto: Nikolajs Šelušenkovs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: