Ventspils tiesa ir apstiprinājusi starp maksātnespējīgās AS "Ventspils zivju konservu kombināts" īpašniekiem un uzņēmuma kreditoriem noslēgto izlīgumu.

 Līgums paredz, ka Ventspils ZKK sešu mēnešu laikā norēķināsies ar kreditoriem un atjaunos uzņēmuma maksātspēju, informē uzņēmuma maksātnespējas procesa administrators Raivis Stumbergs.

"Ar tiesas lēmumu uzņēmuma dzīvē sākas jauns posms. Pēc tiesas lēmuma stāšanās spēkā darbību atjaunos uzņēmuma pārvaldes institūcijas - valde un padome -, kurām nodošu uzņēmuma ikdienas vadīšanas pienākumus. Turpmāk mans uzdevums būs sekot līdzi tam, vai tiek pildīti tiesā apstiprinātā izlīguma nosacījumi," informēja Stumbergs.

Atbilstoši tiesā apstiprinātajam izlīgumam, Ventspils ZKK īpašnieki ar kreditoriem ir vienojušies, ka kreditori piekrīt dzēst 95% no savu prasījumu summas, kā arī atsakās no līgumsoda, procentu vai nokavējuma naudas piedziņas. Dzēsto prasījumu kopsumma ir 3 654 764 lati.

Kopumā Ventspils ZKK nākamo sešu mēnešu laikā kreditoriem ir jāizmaksā 570 216 lati, bet Valsts ieņēmumu dienestam paredzēts samaksāt nodokļu parādu - 162 416 latus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: