Ceturtdien, 16.jūnijā plkst. 17.30 Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks pasākums „Zāļu kūres. Vārda spēks pirtī kopā ar ventiņu zāļu sievu Līgu Reiteri”.

Tuvojas vasaras saulgrieži- laiks, kad Saule dienas vidū atrodas visaugstāk, kad diena ir visgarākā un nakts – visīsākā. Visi zina, ka šajā laikā ir jālasa Jāņu zāles, jo tām piemīt īpašs spēks. Tās vairo veselību, skaistumu, labsajūtu un atvaira visu ļauno. Pļavas pašas aicināt aicina nākt, iebrist, iekrist tajās. Salasītās zāles kaltē tējām, ar tām rotā māju, izmanto pirts rituālos.

Pirts ir gan fiziska, gan arī garīga attīrīšanās, sevis harmonizēšana, visu funkciju izlīdzināšana, enerģijas uzņemšana. Pirts rituālā liela nozīme ir arī vārdam, jo katram vārdam ir savs spēks, sava enerģija. Vārds var likt raudāt vai smieties, vārds var dziedēt, atnest mieru un apmierinājumu. Vārdu enerģiju jau gadu tūkstošiem izmanto tautas dziednieki.

Pasākumā „Zāļu kūres. Vārda spēks pirtī kopā ar ventiņu zāļu sievu Līgu Reiteri” būs iespēja uzzināt par pirts tradīcijām sendienās un mūsdienās, ieklausīties padomos par došanos pirtī, dažādu lapu un ziedu izmantošanu pirts kūrei un masāžai, kā arī uzzināt pirts rituālos lietojamo vārdus, to nozīmi un spēku.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: