Konstantīns Žurkevičs savā ziņā ir Ventspils leģenda. Par savējo viņu uzskata sportisti, jo kādreiz tagad iesirmais vīrietis bijis vietējā futbola kluba Venta vārtsargs, Latvijas čempions futbolā. Tikpat pazīstams savā laikā bija arī milicis Žurkevičs, kas ar moci traucās pa bedrainajām Ventspils ielām. Taču, šķiet, vislielāko popularitāti viņš ieguvis kā kinologs.

Tieši kā suņu pazinēju Konstantīnu uzrunāja Ventas Balss. Lai noskaidrotu, kāpēc suns uzbrūk bērnam, nodarot smagus miesas bojājumus, kāpēc saimnieki netiek galā ar saviem audzēkņiem un ko darīt, kā rīkoties, ja dzīvnieks mēģina uzkundzēties cilvēkam.

Vai vienlīdz bīstami var būt visu šķirņu suņi?

- Nē. Paši bīstamākie ir Vidusāzijas aitusuns, rotveilers, Kaukāza aitusuns, pitbulterjers, Stafordšīras terjers, pat vācu aitusuns var būt bīstams. Tāpēc šo šķirņu pārstāvju saimniekiem jābūt ļoti nopietniem cilvēkiem – gudriem, psiholoģiski noturīgiem un arī fiziski spēcīgiem. Viņiem jāsaprot, ka pat vismierīgākais šīs šķirnes suns var pēkšņi kļūt bīstams. Un pats briesmīgākais ir tad, ja no suņa cieš bērns. Anglijā, Vācijā un citās valstīs, pirms iegādāties nopietno šķirņu suņus, to potenciālajiem saimniekiem jāiziet speciāls tests. Šos suņus iegādāties atļauts tikai normāliem, fiziski un psihiski spēcīgiem cilvēkiem. Psihiski nestabiliem cilvēkiem tos nedrīkst uzticēt. Šie suņi ir pielīdzināmi ierocim vai braukšanai ar automašīnu ar plikām riepām no apledojuša kalna.

Visu interviju lasiet rītdienas laikrakstā “Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: