Trešdien, 11. maijā, pirmo reizi Latvijā koncertēja ceturtais leģendārās grupas Depeche Mode dalībnieks Alans Vailders (Alan Wilder).

Apskati fotogrāfijas!

Noskaties video!

Fani no Rīgas ar vairākiem autobusiem ieradās Ventspils teātra namā “Jūras vārti”, lai būtu klāt Vaildera un viņa skatuves kolēģa Paula Kendala projekta Recoil astoņdesmit minūšu audio vizuālajai programmai “Selected”.

Koncerta iesildošajā daļā, tāpat kā Tallinā un Viļņā, uzstājās vācu inteliģentās deju mūzikas pārstāvis Architect.

Recoil ir projekts, kura radītājs Alans Vailders pazīstams kā bijušais grupas Depeche Mode dalībnieks. Viņa pirmie ekperimentālie ieraksti klajā nāca 1986. gadā, un jau 1988. gadā tika izdots pirmais albums “Hydrology”. Šie agrīnie Recoil ieraksti atklāja Alanu Vailderu kā jauno tehnoloģiju pionieri mūzikā. Kā atzīst ilggadējs grupas Depeche Mode fans Romāns Akseņenko: “Alans Vailders vienmēr ir bijis perfekcionists, tāpēc, pateicoties modernām tehnoloģijām, koncerta audiovizuālais saturs ir noslīpēts līdz perfektumam. Arī agrāk viņa neatlaidīgais darbs studijā ļoti lielā mēra sekmēja grupas Depeche Mode popularitāti”.

Šobrīd Alans Vailders atkal dodas ceļā, lai popularizētu savu jaunāko albumu “Selected”, kas iznāca 2010. gada aprīlī. Pēc uzstāšanās Ventspilī, Recoil dosies atpakaļ uz Londonu, lai uzstātos grandiozajās ierakstu kompānijas MUTE svinībās.

Architect ir unikāls muzikāls hibrīds, kuru veido inteliģentā deju mūzika, elektronika un plūstošas, ambientas muzikālas ainavas, ar kurām nenogurstoši eksperimentē vācu mūziķis Daniēls Maiers (Daniel Myer). 1971. gadā dzimušais un Bīlefeldē dzīvojošais Maiers sāka eksperimentēt ar elektronisko mūziku tīņa gados, un 1993. gadā viņš nodibināja leģendāro elektroindustriālās deju mūzikas projektu Haujobb. Kopš tā laika viņš ir izpelnījies atzinību modernās elektroniskās mūzikas pasaulē un sācis daudzus pirmklasīgus muzikālos projektus, piemēram, HMB, Newt un Destroid. Kopš 2007. gada Daniēls ir arī pastāvīgs dalībnieks slavenajā zviedru grupā Covenant. Papildus tam viņš darbojas arī kā producents un mūziķis dažādu citu projektu koncertos un studijas ierakstos.

Pēc koncerta Alans Vailders tikās ar faniem – atbildēja uz jautājumiem, dalīja autogrāfus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: