Transporta līdzekļu tehniskās apskates uzņēmuma Venttests nu jau bijušā darbinieka kukuļņemšanas lietā izmeklēšana vēl turpinās. Tiesā lieta varētu nonākt vasaras otrajā pusē.

Vienu no pēdējā laika Ventspilī skandalozākajām kukuļņemšanas lietām pērn oktobrī atklāja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Lietu KNAB izmeklētāji jau nodevuši Kurzemes tiesu apgabala prokuratūrai. Tur noskaidrojām, ka vēl nepieciešams precizēt dažādas nianses. Prokurors informēja, ka kukuļņemšanā ir apsūdzēti divi vīrieši – Venttests tehniskās apskates inspektors un kāds viņa paziņa, kurš figurēja kā starpnieks.

KNAB izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecināja, ka pagājušā gada laikā Venttests darbinieks ar starpnieka palīdzību ņēma 20 latu kukuļus par katru tehniskās apskates uzlīmi automašīnām, kuras nebija izgājušas tehnisko apskati un kurām būtu izsniedzama tikai pagaidu atļauja 30 dienas piedalīties ceļu satiksmē. Ventas Balsstoreiz rakstīja, ka, pēc tās rīcībā esošās neoficiālas informācijas, savu labdari nodevis kāds no kukuļdevējiem, kura spēkrats, neskatoties uz veikto maksājumu, tehnisko apskati neizgāja. 


Venttesta tehniskās apskates inspektors uzņēmumā strādāja aptuveni trīs gadus. Kolēģi viņu raksturoja kā klusu, atsaucīgu un pret klientiem pieklājīgu. Visi par notikušo bijuši šokā. Inspektors no darba tika nekavējoties atlaists.

SIA Venttests līdzīgās daļās pieder Ventspils pilsētas domei un Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD). CSDD uzsver, ka transportlīdzekļu tehnisko apskašu stacijas, no korupcijas viedokļa raugoties, ir vienas no iespējamām riska zonām, par ko noteiktai sabiedrības daļai vienmēr bijusi pastiprināta interese. Lai šos riskus maksimāli ierobežotu, CSDD ieviesusi pretkorupcijas programmu, kurā konkrētās riska zonas identificētas un noteikti pasākumi to preventīvai izskaušanai.

Tomēr, neskatoties uz to, ik pa laikam tiek pieķerti negodīgi darbinieki. Ventspilniekiem par kukuļņemšanu tagad draud cietumsods līdz pat desmit gadiem un mantas konfiskācija, kā arī aizliegums ieņemt noteiktu amatu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: