Nedēļas laikā konstatēts jau otrais gadījums, kad no policijas bēg iereibis autovadītājs bez vadītāja apliecības.

Šoreiz tas notika uz Kuldīgas ceļa ap 23 vakarā. Ventspils iecirkņa ceļu policijas ekipāža par ātruma pārsniegšanu mēģināja apstādināt automašīnu Volkswagen Passat. Taču autovadītājs apstāties nemaz netaisījās, bet tieši otrādi – palielināja braukšanas ātrumu, uzsākot bēgšanu. Policija uzsāka vajāšanu; bēgļa auto ātrums pārsniedza 180 kilometrus stundā. Ventspilnieki sazinājās ar kolēģiem Kuldīgas novadā, kuru ceļu policijas ekipāžas nobloķēja Kuldīgas ceļu, tādējādi bēgli aizturot.

 

Izrādās, ka 26 gadus vecais autovadītājs bija 1,29 promiļu alkohola reibumā. Tāpat viņam nebija autovadītāja apliecības. Turklāt automašīnā tika atrastas astoņas patronas.

 

Policija ierosinājusi divus kriminālprocesus – Kuldīgas iecirknis ierosināja procesu par patronu nelikumīgu glabāšanu. Tikmēr Ventspils iecirknis – par braukšanu alkohola reibumā. Ņemot vērā iespējamo radara kļūdu, vīrietim fiksēts ātrums 179 kilometri stundā, par ko papildus uzsākta administratīvā lietvedība.

 

Jau rakstījām, ka neilgi pirms šī gadījuma diviem ventspilniekiem bēgšana no policijas beidzās ar smagu avāriju un nonākšanu reanimācijā. Automašīnu Audi A6Lielajā prospektā gribēja apturēt pašvaldības policija. Taču autovadītājs uzsāka bēgšanu gandrīz cauri visai pilsētai, rezultātā iebraucot grāvī Celtnieku un Embūtes ielas krustojumā. Gan autovadītājs, gan pasažieris bija alkohola reibumā, šoferim nebija autovadītāja apliecības. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: