Ceturtdien, 5.maijā, plkst.15.00 Ziru pagasta bibliotēkas apmeklētāji tiksies ar rakstnieci un mākslas vēsturnieci Gundegu Repši.

Tikšanās notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta „Rakstnieks lauku bibliotēkā” jau 6.turpinājuma ietvaros. Latviešu rakstnieku viesošanās mūsu novada bibliotēkās šajā projektā jau kļuvusi par tradīciju un ir bibliotēku apmeklētāju gaidīts pasākums.

 

No pirmajiem literārajiem darbiem, kas tapuši 15 un 16 gadu vecumā, mēģinot atrast savu garīgo patvērumu, no pirmās grāmatas – stāstu krājuma Koncerts maniem draugiem pelnu kastē (1987), līdz iekšēji spriegiem, filozofiski piesātinātiem romāniem un biogrāfiskajiem darbiem par cilvēku un laiku šodien, pie lasītājiem nonākušas jau vairāk kā 20 Gundegas Repšes grāmatas. Rakstniece ir ne tikai spilgta romānu, īso stāstu un eseju autore, bet arī asa publiciste un kritiķe. G.Repšes neatslābstošā interese par kultūras procesiem vērojama viņas rakstītajās grāmatu recenzijās un slejās “Dienas” kultūras lappusēs.

 

Autore vairākkārt bijusi Ventspils Rakstnieku mājas rezidente. Gundega Repše saka: „Manā dzīvē grāmatu nozīme nav mainījusies. Turos pie ticības, ka literatūra, māksla piešķir cilvēkam nemitīgi jaunus, citus redzesleņķus, citu pasauļu pieredzi, atmosfēru, domas, kas bieži vien piešķir jēgu pašai esamībai. Viscilvēcīgākais saziņas veids.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: