Ventspils dome sadarbībā ar Kurzemes Tūrisma asociāciju un Sabiedrības integrācijas fondu šodien Ventspils Jaunrades namā rīko 10.Ventspils un 11.Kurzemes tūrisma konferenci.

Apskati fotogrāfijas!

Konferencē tiek izvērtēts līdz šim padarītais, novērtēta tūrisma attīstība Kurzemē un Ventspilī 2010.gadā. Konferences dalībnieki uzzina par šī gada jaunumiem tūrisma nozarē – jauniem piedāvājumiem, iespējām un izaicinājumiem.

Konferenci atklāja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Konferences pirmajā daļā piedalās Ekonomikas ministrijas un Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūras (TAVA), kā arī Kurzemes tūrisma asociācijas (KTA) un Ventspils domes pārstāvji, kuri informē par aktualitātēm tūrismā Ventspilī, Kurzemē un Latvijā.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors A.Slokenbergs iepazīstina ar Latvijas tūrisma mārketinga aktivitātēm un Latvijas tūrisma tēla izmantošanu un integrāciju reģionu tūrisma mārketingā. Savukārt Ventspils domes pārstāvji stāsta par pilsētas sasniegumiem tūrisma attīstībā un jaunākajiem tūrisma piedāvājumiem.

Konferences otrajā daļā akcents likts uz Kurzemes Tūrisma asociācijas īstenotajām aktivitātēm tūristu piesaistīšanā un tūrisma pakalpojumu dažādošanā.

Kuldīgas pārstāvis Artis Gustovskis prezentē no Nīderlandes pārņemto krustpunktu sistēmu velomaršrutu veidošanā, KTA izpilddirektore Jana Bergmane iepazīstinās ar sasniegtajiem rezultātiem projektā „Kurzemes Tūrisma asociācijas darbības pilnveidošana”, Lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” pārstāvis Juris Smaļinskis sniegs informāciju par jaunākajiem tūrisma produktiem Kurzemes reģionā.

Konferencē oficiāli tiks atklāta ikgadējā akcija „Apceļo Kurzemi”. Šī akcija notiks jau 4. reizi un ik gadu tā pulcē arvien vairāk dalībnieku.

Konferences trešā daļa veltīta jaunajam zīmolam „Ražots Kurzemē”. Ar savu pieredzi vietējo produktu popularizēšanā un to lomu tūrisma piedāvājuma veidošanā dalās gan amatnieki no Vidzemes un Zemgales, gan arī vietējie Kurzemes ražotāji.

Savukārt ieteikumus un padomus reģionālo produktu tālākai attīstībai sniedz Nīderlandes pārstāvis Henks Van Voornvelds un SIA „Meeting Tour Travel & SPA consultants” direktore Iveta Kravale. Jāpiezīmē, ka ideja par zīmola „Ražots Kurzemē” izveidošanu radās KTA valdes pieredzes apmaiņas brauciena uz Nīderlandi laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: