Brīvības ielas daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji noteikti pamanījuši lielu daudzumu dažādas tehnikas vienkopus katlumājas rajonā pilsētas kreisajā krastā. Uzņēmums Ūdeka tur uzsācis kanalizācijas kolektora renovāciju, izmantojot tehnoloģiju, kas Ventspilī tiek pielietota pirmo reizi.

Darbi iekļauti pilsētas ūdenssaimniecības attīstības programmas trešajā kārtā. Brīvības ielas posmā – aptuveni 680 m garumā – starp Lielo prospektu un Latgales ielu, paredzēts nomainīt sadzīves kanalizācijas kolektora iekšas, izmantojot neierastu paņēmienu – nebojājot ielas segumu un neslēdzot kustību šajā ielas posmā. Tas ir darbietilpīgs process, toties ļauj saglabāt un pagarināt pašreizējā kolektora mūžu, skaidro PSIA Ūdeka tehniskais direktors Andris Šlangens. Kolektora renovācijas laikā tajā tiks ievilkta speciāla stikla plastikāta zeķe. Taču pirms kolektorā zeķe tiks ievilkta, tas ir jāatbrīvo no notekūdeņiem un kārtīgi jāizskalo. Darbu galvenais veicējs ir Ventspils būvkompānija Ostas celtnieks, bet tiešais darbu izpildītājs – dāņu uzņēmums Per Aarsleff, kuram ir pārstāvniecība Rīgā.

 

Cauruļvadu renovācijas metode, kas pirmo reizi tiek pielietota Ventspilī, nav jaunums Latvijā, jo jau ir izmantota Rīgā, Liepājā un citās pilsētās, bilst Šlangens. Pateicoties šai tehnoloģijai, nav jāslēdz transporta kustība ielas posmā remontdarbu laikā, uzsver būvniecības administratīvās inspekcijas vadītāja Ingrīda Eklone. Šoferiem vien jāsamazina ātrums un jāievēro vispārējie satiksmes noteikumi. Darbi Brīvības ielā ilgs līdz jūnija beigām. Lai autovadītājiem un gājējiem sagādātu mazāk raižu, darbi norit arī vakara un nakts stundās, informē Šlangens.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: