Trešdien plkst.13 Ventspils Galvenajā bibliotēkā Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā projekta „Rakstītājs ↔ Lasītājs” pasākums - tikšanās ar rakstnieci Kristīni Ulbergu.

Grāmatu "Virtuālais Eņģelis", "Es grāmatas nelasu" 1. un 2. daļas autore Kristīne Ulberga dzimusi un augusi rīdziniece, bet nu, jau vairākus gadus dzīvojot Ventspils pusē, sajūt sevi kā Ventspilij piederošu.

Autores pirmā grāmata "Es grāmatas nelasu" ir intriģējošs un negaidītiem pavērsieniem piepildīts garstāsts pusaudžiem. Grāmata rosina apsvērt rīcības motīvus un sekas, vecāku un jauniešu attiecību nianses un mēģinājumus rast pareizās atbildes. Latvijā nav daudz autoru, kuri raksta šai auditorijai un Kristīnes Ulbergas debija izrādījās ļoti veiksmīga. Oriģinālprozas konkursā "Baltā Vilka grāmatas" 2007.gadā grāmata ieguva 2.vietu un vidējā vecuma skolēni to atzina par 2008.gada labāko literatūras darbu.

Kristīne Ulberga publicējas arī periodikā un interneta portālos. Literatūra ir rakstnieces maizes darbs un, kā pati autore saka: - „Spītīgi uzskatu, ka rakstīšanai, iedvesmai un mūzām nav kopsakara. Rakstīšana ir darbs.” Lai radoši strādātu, viņa izmanto iespēju uzturēties arī Ventspils Rakstnieku mājā.

Ar rakstnieci Kristīni Ulbergu sarunāsies Rakstnieku mājas direktore, literatūrzinātniece Andra Konste. Ieeja uz pasākumu bez maksas.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: