Teātra namā “Jūras vārti” 6. janvārī plkst. 16.00 būs skatāmā režisora Klāva Knuta Sukura izrāde visai ģimenei “Viens pats mājās Ziemassvētkos”, kurā populārās filmas sižetam līdzīgi notikumi risināsies tepat Latvijā.

Izrādē galveno lomu – šajā gadījumā Matīsu – atveidos Krišs Grāvelis, kura vecāku lomās iejutīsies: Inga Misāne - Grasberga un Gatis Gāga. Ne pārāk veiklos laupītājus spēlēs Varis Klausītājs un Jānis Jarāns, bet viedā muzeja saimnieka lomā redzēsim Frīdi.

“Viens pats mājās” ierindojas Ziemassvētku populārāko filmu topa augšgalā un daudzās mājās tās skatīšanās jau kļuvusi par senu tradīcija. Tālab Latvijas teātru aktieri, iedvesmojoties no visiem zināmās filmas, izveidojuši jaunu, mūsdienīgu un multimediālu izrādi “Viens pats mājās Ziemassvētkos”, kurā notikumi risināsies tepat Latvijā.

Stāsta pamatā ir visiem labi zināmais kino darbs, bet itin nemaz nevar teikt – esmu redzējis filmu, tātad izrādi arī varu uzskatīt par redzētu. Tas tomēr ir gluži jauns stāsts par mums šodien un šeit, uzsver izrādē veidotāji.

Izrādes sižets ir orģināli veidots stāsts par Matīsu, kurš kopā ar saviem šķirtajiem vecākiem apmeklē Ziemas saulgriežu pasākumu Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā. Pasākumam beidzoties, rodas situācija, kad Matīsa mamma domā, ka dēls paliks pie tēva, bet tētis pārliecināts – ka pie mātes… Iznākumā Matīss paliek viens ieslēgts spokainajā muzejā. Līdz noskaidrojas, ka muzejā viņš gluži viens nav – turpat paslēpušies divi, par ķekatniekiem pārģērbušies, noziedznieki, kuri iekārojuši prāvo naudas summu, kas tikko ziedota muzejam. Matīsam neatliek nekas cits, kā uzsākt cīņu pret ļaundariem.

Biļetes uz izrādi “Viens pats mājās Ziemassvētkos” iegādājams “Biļešu paradīzē”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: