12. martā plkst. 19.00 teātru namu “Jūras vārti” pieskandinās blūzs – uz skatuves kāps vienmēr gaidītā grupa “Latvian Blues Band”, kas šoreiz koncertēs kopā ar lielisko blūza solisti Adeamu Valkovjaku no Lielbritānijas.

“Latvian Blues Band” koncerti vienmēr ir aizraujoši un oriģināli, turklāt grupa ne vien iepazīstina pašmāju publiku ar blūzu un soul mūziku to labākajā versijā, bet arī spilgtiem izpildītājiem. Tā tas notiks arī šajā viesošanās reizē Ventspilī, kad kopā ar Latvijas blūzmeņiem uz “Jūras vārtu” skatuves kāps izcila britu dziedātāja Adeama Valkovjaka.

Dziedātāja nāk no ļoti muzikālas ģimenes. Viņas tēvs spēlēja regeja grupā "Third World", bet mamma muzicēja kopā ar tādām mūzikas zvaigznēm kā Čaku Hānu, Vitniju Hjūstoni un Geriju Mūru. Adeama bieži piedalījās pasaules tūrēs kopā ar savu tēvu un arī dziedāja kopā ar mammu. Pateicoties tam, viņai ir vairāk nekā 30 gadu dziedāšanas pieredze un vairākas viņas dziesmas guvušas plašu atzinību. Adeama arī nodibinājusi savu grupu "Wild Flame", ar kuru aktīvi koncertē visā Eiropā, kļūstot par ievērojamu figūru blūza mūzikā.

Par sevi dziedātāja saka: "Es teiktu, ka mana mūzika ir blūza, roka, soula un gospeļa sajaukums. To ir spēcīgi ietekmējuši visi šie mūzikas žanri. Es dziedu un uzstājos ar lielu enerģiju, un man patīk veidot krāsainus un kaislīgus priekšnesumus."

Grupa “Latvian Blues Band” pastāv kopš 2000. gada un ir uzkrājusi lielu pieredzi, uzstājoties kopā ar vairāk ne kā 200 visdažādākajiem blūza māksliniekiem. Tā kā grupas repertuārs ir ļoti plašs un dažāds, tā gandrīz nekad nespēlē pēc iepriekš sagatavotas gabalu secības, bet programmu veido uz vietas pēc izjūtām un koncerta atmosfēras.

Grupas orģinālmūzika sniedzas no Ņūorleānas “second line” ritmiem sajaukumā ar r’n’b un soul mūziku līdz pat dziļam Čikāgas blūza skanējumam. Populārais specializētais žurnāls "Soul Food Journal" rakstīja: "Katrs, kurš kādreiz ir redzējis šos puišus uz skatuves, apzvērēs, ka Misisipi ietek Baltijas jūrā! Viņu spēles prieks neizbēgami tiek nodots klausītājiem. Pūšamo instrumentu grupa kopā ar ritma sekciju un grupas frontmenis Jānis "Bux" Bukovskis sola augsta līmeņa blūza un r’n’b izklaidi."

Pasākumu organizē SIA “Kurzemes filharmonija” un atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”, kā arī teātra nama “Jūras vārti” un koncertzāles “Latvija” kasēs.

Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un video filmēšana organizatora vajadzībām. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos un teātra nama “Jūras vārti” sociālo tīklu kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: