Ventspilī pirms kāda laika durvis vērusi Hellen studija, ko varētu salīdzināt ar radošuma un siltuma ostu, godinot vecmāmiņas mīlestību pret rokdarbiem.

Digitālajā laikmetā Hellen studija atgādina par tradicionālo rokdarbu mūžīgo skaistumu un paaudžu ģimenes vērtībām.

Rokdarbu studijā saimnieko pieredzējusi skolotāja Ieviņa Ziemane, kas ilgus gadus jauniešiem mācījusi mājturību.

Hellen studijas iedvesmas avots ir saimnieces īpaši siltās atmiņas par vecmāmiņu, kas viņai kopš bērnības ieaudzināja patiku nodarboties ar rokdarbiem. Tā iemesla dēļ arī studijas nosaukumā izvēlēts vecmāmiņas Helēnas vārds.

Ventspilī atklātā studija ne tikai veicina iedzīvotāju radošās izpausmes, bet arī apvieno ģimenes un kopā būšanas vērtības. Studijas siltā un mājīgā gaisotne atspoguļo Ieviņas un viņas tuvinieku kopīgo darbu, bijušo garāžas telpu pārvēršot par radošuma un siltuma oāzi. Ierīkošanas darbi aizsākās Covid-19 pandēmijas laikā, kad Ieviņa kopā ar savu un māsas ģimeni uzrīkoja talku. Jau no pirmsākumiem garāžas pārveidošana par studiju bija ģimenes darbs, kur viss iekārtojums tika veikts pašu rokām. Dēli palīdzēja ievilkt inženierkomunikācijas un veikt betonēšanas darbus, iekštelpu dizaina un labiekārtošanas darbos studijas īpašniecei palīdzējusi viņas māsa. Arī Ieviņas mamma un krustmāte, allaž rūpēdamās par ģimenes kopdarbu studijas telpu remonta laikā, lutināja tuviniekus ar siltu zupu un gardām pankūkām.

Šobrīd, aktīvi saimniekojot studijā, Ieviņa regulāri organizē dažādu veidu apmācības gan uz vietas, gan izbraukumos. Studijas apmeklētājiem pieejams daudzveidīgs piedāvājums: makarūnu gatavošana, polimērizstrādājumu darbnīcas, botāniskais bareljefs, French Country dekorēšanas tehnika un citas darbnīcas, ko vada pati Ieviņa un turpina iedvesmot studijas dalībniekus ar savu nerimstošo aizrautību mācīt. Radošās darbnīcas ir pārdomāti veidotas tā, lai katrs dalībnieks saņemtu individuālu uzmanību. Ieviņa atzīst: «Esmu skolotāja! Tā ir mana misija!». Viņa uzņemas gan pasniedzējas, gan arī atbalsta lomu, turpinot savas vecmāmiņas pacietīgo un iedrošinošo mācīšanas stilu. «Es gūstu lielu gandarījumu, nododot savas zināšanas un iemaņas citiem. Iemesli studiju nodarbībām var būt ļoti dažādi: dzimšanas dienu svinības, kur rokdarbu pauzē iespējams uzklāt svētku galdu, vecmeitu ballītes, lai vēlāk gremdētos kopīgās atmiņās, pāru nodarbības, kā arī daudz citu svētku, galu galā – vienkārši, lai sanāktu kopā, mācītos, dalītos un radītu prieku cits citam.»

Hellen studijas īpašniece ir ne tikai aizrautīga rokdarbu aizstāve, bet arī kaislīga adītāja. Pateicoties savai prasmei un izdomai, viņa meistarīgi rada unikālus un sarežģītus adījumus. Mīkstas šalles un cimdi, mīlīgi mazuļu zābaciņi un stilīgas cepures – Ieviņas adītajiem darbiem piemīt īpaša mīlestība, kas atspoguļo viņas meistarību.

Hellen studijas tapšana ir atgādinājums tam, ka visnozīmīgākie darbi bieži vien ir tie, kas radīti ar mīlestību, rūpību un kopīgu ģimenes darbu. Studija ir ne tikai patvērums rokdarbu entuziastiem, bet arī apliecinājums kopīgu sapņu un ģimenes spēkam.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: