28. aprīlī plkst. 18 Pārventas bibliotēkā projekta „L. van Bēthovens 2020.–2027. Tikai viena sonāte un… Pavasara sesija.” pirmais koncerts, kurā laikabiedru atmiņu, pētnieku atklājumu un apbrīnojamas mūzikas labirintos, atklās L. van Bēthovena mūzikas nemirstīgo garu.

„Es vēlētos, lai mūzika atvieglo jūsu dzīvi un palīdz klausītājam atbrīvot laimes izjūtu.”  tā kādā sarunā ar draugu, bija izteicies ievērojamais un neparastais vācu komponists Ludvigs van Bēthovens.

Pianista un zinātkāra mūzikas pētnieka Franča Gaiļus izlolotais projekts „L. van Bēthovens 2020.–2027.Tikai viena sonāte un… Pavasara sesija.” aprīlī un maijā turpina savu stāstu otro koncertsarunu veidā Pārventas bibliotēkā.

Šajā reizē koncersarunu vadīs Francis Gaiļus un Andrejs Mārtiņš Grīnbergs, īpašie viesi Aleksandra Komaiha (vijole) un Jēkabs Puriņš (oboja).

Pēc principa „kā beidzām – tā turpinām” ar prieku gaidāma tikšanās ar Ventspils MV absolventu, pašreiz JVLMA studentu (prof. J. Žvikova klavieru klase) pianistu un komponistu Andreju Mārtiņu Grīnbergu.

Viņa izpildījumā būs iespēja dzirdēt L. van Bēthovena Re mažora sonāti Op.10 Nr. 3, ar kuru viņš ne tikai spilgti absolvēja E. Renemaņa vadībā VMV, bet arī izmantoja šo darbu, stājoties tālāk Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā. Zinot A. M. Grīnberga pētnieka garu, varam būt gatavi ne tikai uz kādu pārsteigumu viņa stāstījumā, bet arī gaidot muzikālu pērli viņa gaumē blakus jau minētajai sonātei.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: