4. maijā plkst. 16 koncertzālē ''Latvija'' izskanēs svētku koncerts ''Notiksies, kam jānotiek'' par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai. Svētku uzrunu teiks Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš. Koncertā piedalīsies a cappella grupa ''Latvian Voices'' un Ventspils bigbends Renāra Lāča vadībā.

Šajā svētku koncertā klausītājiem izskanēs gan tautasdziesmas, gan latviešu komponistu mūzika, kas aranžēta speciāli grupai ''Latvian Voices'', kā arī dziesmu aranžijas un skaņdarbi, kas ietver bigbenda un vokālās grupas saspēli. Programmā arī Toma Rudzinska un Ritvara Garozas oriģinālmūzika.

Grupa ''Latvian Voices'' (tulk. Latviešu balsis) ir a cappella grupa no Latvijas, kas tika izveidota 2009. gadā. Tās īpašā skanējuma atslēga profesionāls dziedājums un repertuāra izvēle, ko veido grupas dalībnieču aranžējumi un oriģināldziesmas. Lielākais dziedātāju iedvesmas avots ir latviešu tautasdziesma. Grupa savā pastāvēšanas laikā veiksmīgi piedalījusies dažādos starptautiskos konkursos, izdevusi mūzikas albumus un sadarbojusies ar vairākiem dažādu žanru māksliniekiem - to skaitā Renārs Kaupers, Kaspars Zemītis, Intars Busulis, Ēriks Ešenvalds, DJ RUDD, grupa Da Gamba no Latvijas, The King’s Singers no Lielbritānijas, Lytos no Spānijas, Viva Voce, Norddeutsche Sinfonietta no Vācijas u.c.

Koncertu organizē SIA ''Kurzemes filharmonija''. Pasākumu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Koncerts bez maksas. Ieejas kartes varēs saņemt koncertzāles ''Latvija'' kasē, sākot no 22. aprīļa plkst. 12.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: