12. aprīlī 18 koncertzālē “Latvija”, svinot jauno Emīla Dārziņa solo dziesmu krājuma izdošanu, notiks koncerts, kurā skanēs visas Dārziņa solodziesmas un divi dziedājumi no nepabeigtās operas “Rožainās dienas”.

Pateicoties ilgstošam pianistu Venta Zilberta, Rūdolfa Vanka un Aijas Kuzmanes izpētes darbam, mūzikas izdevniecība "Musica Baltica" ir laidusi klajā jaunu Dārziņa solodziesmu krājumu, kas ļauj šos muzikālos dārgakmeņus lasīt mūsdienām atbilstošā veidā. Līdzās nošu krājuma veidotājiem uz skatuves kāps dziedātāji Gunta Gelgote, Juris Vizbulis un Ventspils Mūzikas vidusskolas skolotājs Rinalds Kandalincevs.

"Notis ne ar tinti, bet ar sirds asinīm rakstīt," teicis latviešu mūzikas klasiķis Emīls Dārziņš. Dārziņš ir viens no latviešu mūzikas trauslākajiem liriķiem, kura talants jo īpaši spilgti atklājas solodziesmās. To nav skaitliski daudz, taču katra ir mirdzoša pērle, ko nesajaukt ar citu.

Vēl 12. aprīlī notiks profesora Venta Zilberta un Emīla Dārziņa mūzikas skolas klavieru nodaļas vadītāja Rūdolfa Vanka meistarklases klavierspēlē un koncertmeistara klasē. Meistarklašu pieteikšanās anketa pieejama ŠEIT!

Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda un Ventspils Mūzikas vidusskolas atbalstam koncerts un meistarklases apmeklējami bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: