26. martā plkst. 11 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 bērnu parkā “Fantāzija” notiks ģimenes pasākums “Šūvo šūvo”, lai svinētu putnu atgriešanos pēc aukstajiem ziemas mēnešiem. Pasākums tiek organizēts Lībiešu mantojuma dienas ietvaros.

Kopīgi būs iespēja modināt putnus ar lībiešu tautasdziesmu “Šūvo šūvo”, kā arī notiks citas līvu un kurzemnieku rotaļas.

Pasākumu vadīs Iveta un Vidvuds Medeņi, kuri Latvijas Radio vada folkloras raidījumu “Laika Ritu Raksti” un mīklu konkursu ģimenēm “Greizie Rati”, kurš savulaik ir novērtēts kā labākais jaunatnes un bērnu raidījums.

Lai popularizētu Latvijas lībiskās saknes un lībiešu mantojumu latviešu valodā, Ventspilī un citur Latvijā tiks atzīmēts Lībiešu mantojuma gads. Latvijas Universitātes (LU) Lībiešu institūts sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Latvijas Nacionālo kultūras centru izsludina 2023. gadu par Lībiešu mantojuma gadu. Ventspilī paredzēti gan koncerti, lekcijas, izstādes, ekspedīcijas, gan dažādi citi izglītojoši pasākumi saistībā ar Lībiešu mantojuma gadu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    qwerty 21.03.2023, 09:36:59

    Ļoti lūdzu, tikai nemodiniet sudrabkaijas! Lai tās guļ !!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: