Iestājoties siltākam laikam, Ventspilī pēc ziemas uzsākta regulāra brauktuvju tīrīšana ar vakuuma slaucīšanas tehniku. Lai nodrošinātu kvalitātes prasības un tīrību, piemērotu laikapstākļu gadījumā mehanizēti brauktuves tiek tīrītas katru dienu. Vasaras režīmā atsākta arī veloceliņu ikdienas uzturēšana.

Vasaras sezonā ielu mehanizēta tīrīšana tiek veikta, ja diennakts vidējā gaisa temperatūra ir virs +2 un ja ir darbam piemēroti laika apstākļi, t.i., nav spēcīgi nokrišņi. Īslaicīgi ielu uzturēšana vasaras režīmā tika īstenota jau janvārī un februārī, periodos, kad nebija sniegs un sals, bet šobrīd tiek turpināti regulāri.

Darbi tiek veikti ar ielu uzkopšanas komunālo tehniku, kas aprīkota ar specializētu vakuuma iekārtu. Minētā tehnoloģija nodrošina smilts, sāls, putekļu, koku lapu un citu sīku netīrumu savākšanu neatkarīgi no brauktuves virmas veida un reljefa, gandrīz pilnībā novēršot putekļu rašanos. Darbs tiek veikts ar divām ielu tīrīšanas mašīnām.

Ventspilī mērķtiecīgi tiek attīstīta velosatiksmes infrastruktūra. Šobrīd veloceliņu tīkla kopgarums ir teju 70 kilometru, un daļā veloceliņu uzturēšanas darbus ziemas un vasaras sezonā nodrošina PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”. Atbilstoši laikapstākļiem un sezonai, darbam tiek norīkotas specializētas, veloceliņu tīrīšanai piemērotas, tehnikas vienības, kas attiecīgi aprīkotas ar rotējošu birsti, netīrumu savākšanas iekārtu u.tml. Ap veloceliņiem un ietvēm vietās, kur tas nepieciešams, pēc ziemas tiks atjaunots arī bojātais zālājs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    tupenis 24.03.2023, 21:17:16

    Kāds vasaras režīms? Sniega lāpstas jāskrūvē atpakaļ otrdienas vakarā :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: