Cildinot sievišķību un skaistumu 8. martā plkst. 18 Pārventas bibliotēkā notiks Lienes Milēvičas fotogrāfiju izstādes ''Roze'' atklāšana. Liene Milēviča savu pirmo fotogrāfiju personālizstādi ir izraudzījusies atvērt Starptautiskajā sieviešu dienā, dāvinot apmeklētājiem iespēju ne tikai apskatīt fotogrāfijas, bet arī ļauties Patrīcijas Babadžanovas muzikālajam priekšnesumam.

Liene Milēviča savā darbu sērijā ir pievērsusies cilvēka jūtu pasaules skatījumam caur zieda, konkrēti, rozes tēlu, attēlojot jūtas caur zieda trauslumu un maigumu, savijot, salīdzinot, spoguļojot. Ziedam tika spoguļa loma, ļaujot ieraudzīt cilvēka jūtas, emocijas. Šī ziedu sērija - pašas autores emocijas. Autore ir vēlējusies ''materializēt'' un ķert fotomirklī nenotveramo un parādīt neredzamo.
Sēriju veido ir 8 - 10 darbi, kurus papildina filozofisks teksts, tādējādi paplašinot izvēlēto jūtu tematiku.

Liene Milēviča fotogrāfijai aktīvi pievērsusies pirms pāris gadiem. Viņu aizrauj tēmas, kas saistītas ar cilvēka dabu, raksturu portreti, priekšmetu dzīve, ziedu īpašā burvība. Autore nav ventspilniece, bet Ventspilī dzīvo jau vairāk nekā 20 gadus. Autorei ir vairākas radošas aizraušanās, viņai patīk gleznot, fotografēt. Gleznas regulāri piedalās amatierizstādēs galerijā ''Žagata''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: