Ceturtdien, 2. martā plkst. 17 teātra namā ''Jūras vārti'' ikviens mīļi gaidīts uz mākslinieces Guntas Kalseres gleznu izstādes atklāšanu. Teātra nama Izstāžu zālēs būs skatāma 25 gadu garumā tapušu darbu izlase - ainavas un abstrakcijas, kas atgādina kādu nesen redzētu vietu, ceļojumu vai piedzīvotu sajūtu. 

Guntas Kalseres darbiem raksturīga droša un ekspresīva mākslas valoda. Mākslinieces daiļradē dominē eļļas tehnikā gleznotas ainavas, klusās dabas, abstraktas vai figurālas kompozīcijas un aktu zīmējumi.

Lai gan Gunta Kalsere ir dzimusi Krustpilī, viņa iederas Kurzemē. Bieži vien atpazīstama dēļ savas aktīvās darbības Talsos, Gunta ir Talsu Krūmu mākslas biedre kopš pašiem pirmsākumiem. Ventspilnieki labprāt šo mākslinieci dēvē par savējo - tam ir savs iemesls, jo šeit pavadīti skolas gadi un Ventspils ir tā vieta, kur māksliniece laiku pa laikam atkal atgriežas. No 1997. gada Gunta ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Mākslas cienītāji viņas darbus ir skatījuši vairākas personālizstādēs un dažādās grupu izstādēs. Mākslinieces darbi izstādīti ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs - Zviedrijā, Dānijā, Holandē, Beļģijā, Igaunijā, Lietuvā, Čehijā, Turcijā, u.c. Pagājušajā gadā Gunta Kalsere pārstāvēja Ventspils māksliniekus Ventspils muzeja organizētajā starptautiskajā J.F.Tīdemaņa mākslas plenērā 2022.

Gleznas teātra namā būs skatāmas līdz 23. aprīlim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: