Teātra namā ''Jūras vārti'' 26. februārī plkst. 16.00 notiks Ventspils un Ventspils novada deju kolektīvu lielkoncerts ''Ceļā uz Deju svētkiem'', gatavojoties XXVII Vispārējiem latviešu dziesmu un XVII Deju svētkiem.

Skaistākos deju rakstus izdejos Ventspils Kultūras centra vidējās paaudzes un jauniešu deju ansambļa ''Liedags'' kolektīvi, vidējās paaudzes deju kolektīvs ''Kurzeme'', senioru deju kolektīvs ''SenKurzeme'', jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi ''Strautuguns'', Tārgales pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs ''Tārgale'', Vārves pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs ''Vāruve'', Usmas tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs ''Usma'' un Ances Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs ''Ance'' un senioru deju kolektīvs.

Ventspils deju apriņķa virsvadītāja Ramona Irbe, gaidot lielo vasaras notikumu, dalās pārdomās: ''Ir sācies pēdējais sagatavošanās cēliens šīs vasaras Deju svētkiem. Iepriekšējais laiks bija sarežģīts, ne tāds kā parasti. Dejotāju un vadītāju darbs bija pilns ar dažādiem piedzīvojumiem pandēmijas seku dēļ. Un tādēļ liekas nedaudz mistiski, ka Deju lieluzveduma nosaukums ir ''Mūžīgais dzinējs''. Tie esam mēs ikviens, kas mīl deju, ciena latviešu tautas tradīcijas un ilgojas pēc kopā būšanas. 2. aprīlī notiks Ventspils deju apriņķa kolektīvu skate, kurā iegūsim ceļazīmes uz Daugavas stadionu un deju koncertu ''Balts''. Pirms skates sadejosim kopā 26. februārī, lai vēlreiz pārliecinātos par apgūto un saprastu, kas vēl darāms un, protams, gūtu prieku no kopā būšanas un skatītāju aplausiem''.

Biļešu cena: 5 EUR. Iepriekšpārdošana visās ''Biļešu paradīzes'' kasēs un internetā

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: