Svētdien, 4. decembrī, plkst. 16 Pārventas bibliotēkā, cikla ''Pieturvieta Pārventā'' notiks pasākums ''Pietura ceļotājiem'', kura laikā būs iespēja satikt ceļojumu dienasgrāmatas autori Laini Pērsi.

Laine Pērse ir vairāku ceļojumu dienasgrāmatu autore. Izdotas tādas grāmatas kā - ''Ar stopiem apkārt pasaulei. Āzijas brīnumi'', ''Ar stopiem apkārt pasaulei. Ugunīgā Dienvidamerika'', ''Neparastā Eiropa un kripatiņa Āfrikas'', ''Iegriez Pasauli! Un zemi kājām gaisā''.

Laine stāsta, ka ideja par ceļojumu grāmatām radās gluži vienkārši - ''Bija daudz interesentu, kas vēlējās zināt, kur esam, kā mums iet, tāpēc sāku rakstīt dienasgrāmatu, un viens foršs ceļotājs Pēteris Strubergs ieteica sakopot to visu grāmatā! Vienā nesanāca, tāpēc tapušas jau sešas un septītā ir ceļā!''

Laine Pērse ceļo kopā ar vīru Arturu Driņinu, abi ir precēti jau piecus gadus. ''Soli pasaulē speram jau kopš pirmās tikšanās - ar stopiem pa Latviju, ar projektiem pa Eiropu, līdz radās ideja par ASV un Austrāliju, Ķīnu un Maroku - un Arča teica: ''Jā!'', skaidro Laine. Laine un Artūrs ir bijuši vairāk nekā 80 valstīs un kopumā piecos kontinentos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: