Ceturtdien, 1. decembrī, attīstot un uzlabojot veselības aprūpes infrastruktūru Ventspilī, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā atklāta jaunizbūvētā operāciju zāle, kas aprīkota plānveida ķirurģisko operāciju veikšanai, tai skaitā ginekoloģiskā un otrolaringoloģiskā profila operācijām.

Būtiski, ka jaunajā operāciju zālē izbūvēta atsevišķa ieeja, nodrošinot nepieciešamos sanitārepidemioloģiskos apstākļus, lai to varētu izmantot arī kā operāciju zāli Covid-19 vai citiem infekciozajiem slimniekiem.

Jaunizbūvētā operāciju zāle ir aprīkota ar mūsdienīgām ķirurgu un anesteziologu konsolēm, anestēzijas iekārtu, galdiem un operācijas dubultlampu ar trīs endoskopijas monitoriem, kas ļaus operācijās piedalīties arī asistentiem. Šobrīd Ventspils slimnīcā tiek veiktas ķirurģiskā, traumatoloģiskā, ginekoloģiskā, mugurkaula ķirurģijas, otolaringoloģskā un oftalmoloģiskā profila operācijas.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis norādīja, ka slimnīca attīstās gan infrastruktūras ziņā, gan piesaistot speciālistus, kas ir būtiski priekšnosacījumi kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā. Piesaistot speciālistus, tiek paplašināts sniegto pakalpojumu loks, līdz ar to reģiona iedzīvotājiem nepieciešamie veselības aprūpes pakalpojumi ir pieejami tuvāk dzīvesvietai. Ar to skaidrojams arī pieaugošais Ventspils slimnīcā veikto operāciju skaits. Vienlaikus ar operāciju zāles atklāšanu, slimnīcas valdes priekšsēdētājs klātesošos iepazīstināja ar jauno Ginekoloģijas un dzemdību bloka vadītāju Sergeju Tarasovu.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs pauda gandarījumu, ka slimnīca veiksmīgi īsteno infrastruktūras attīstības projektus, nodrošinot gan personālam, gan pacientiem mūsdienīgu vidi, telpas un aprīkojumu! ''Mēs kā pašvaldība finansējam Cilvēkresursu attīstības programmu – piešķirot jaunajiem speciālistiem pašvaldības stipendijas un dzīvokļus, lai profesionāli ārsti būtu pieejami ventspilniekiem,'' norādīja Blumbergs.

Būvdarbus veica SIA ''Pilsbūve''. Būvuzraudzību veica SIA ''Būves un būvsistēmas'', projektētājs SIA ''JaunRīga ECO''. Būvdarbu kopējās izmaksas - 347 tūkst. eiro. Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • 0
    i 01.12.2022, 18:49:24

    Kaut Jums nebūtu klientu :)

  • -5
    Janis Zvejnieks 01.12.2022, 19:51:30

    Kas tie pa klauniem :)$movids ir beidzies ,sak jau lenam aferistus nemt pie dziesmas.Ja nu vienigi sanakusi uz vecgada masku karnevalu :)))

  • -5
    Alens 02.12.2022, 01:21:04

    Maskballe es pārģerbas pa veln, un tagad netiek no tas mask vaļā...
    Ko man tagad darit?
    Ampelmaņi vai amatpersonas? Vai vnk slikta smaka no mutes...

  • 0
    Larijs Kukarans 02.12.2022, 11:52:01

    O,kād amat blumbergs ieņem?LentišGriezej un izēdaj uz visādam atklāšanam?Krievam i teiciens,naš postrel vesģe pospel,tā blumbergs,visur i klāt pie griešan un uz šarik tik saēsties,kur ta truševic palics,vairs neņem līdz,agrāk viš bij visur klāt,kā tāds kāz ģenerāls:) Ālešanas,vairāk nekas,ta cilvēk neaudzinatib,un ka nav nekād smalkjūtībs un mēr sajūt i apbrīnojam,tāpat,ka cilvēk stulbums.

  • -9
    Lāsma Veckrāce 02.12.2022, 16:02:44

    Larij! Jau gadiem pati strādāju privātfirmā, taču darba dēļ dažkārt nākas risināt jautājumus un vērsties Domē.Zinu droši, ka katram vietniekam un arī speciālistiem ir jomas, par kurām viņiem jāatbild un jāseko. Blumbergam tā ir Slimnīca, Ūdeka un vēl citas, tāpēc tas ir normāli, ka viņš piedalās šajā atklāšanas pasākumā.Smieklīgi domāt, ka kādam tad vajag uz" šāri" pieēsties.Priecājos, ka mūsējie prot izspiest naudu, lai mums būtu atkal kas cilvēkiem noderīgs, šoreiz veselībai.Atceramies, cik grūti nācās dabūt naudu Tehnikumam, koncertzālei, da jebkam, sevišķi ja to prasa Ventspilij.Man ļoti ļoti patīk Ziemassvētku noformējumi pilsētā, arī uz novembra svētkiem.Priecīgu otro adventi!.

  • -1
    Tā nu ir 02.12.2022, 18:00:33

    Veckrāces kundze! Bet vai Jūs uzskatāt par pareizu rīcību no slimnīcas puses, ziedot ukraiņiem tos ģeneratorus...???
    Pirmkārt. ASV jau viņiem ziedo n-tos miljardus+vēl viskautko..., tanī pat laikā slimnīca dīrā desmit ādas no mūsu pašu cilvēkiem, par visiem nepieciešamiem izmeklējumiem u.c.
    Otrkārt. Saprotu. Ziedot IR pareizi. TIKAI!!! Jāskatās un jādomā iraid pirmkārt tomēr par mūsu pašu iedzīvotājiem, jo. DAUDZI, kam nepieciešama steidzama izmeklēšana, to nevar atļauties ( par maksu.) Ir jau arī valsts apmaksāti izmeklējumi... .BET. Tas ir piliens okeānā, salīdzinot ar to cilvēku skaitu, kam tas nepieciešams. Bet, ak, vaiii!!! Nedz valstj( izzagtai), nedz mūsu pilsētas kasei ( izzagtai)... , naudiņas nafff... tu tū !!! Bet savai pašreklāmai ( ZRS) ...??? ...kā nu paši redzat...

  • -1
    Marta P 05.12.2022, 14:35:01

    Slimnīcā ir pieejami ļoti labi speciālisti, ir pieejama ļoti laba aparatūra. Ir daudz jaunu speciālistu, jo mūsu slimnīca pie tā ļoti strādā. visas Latvijas problēma ir ārstu trūkums, pie mums tā situācija ir krietni labāka kā citur, jo jau ir piesaistīti dažādi finansējumi, lai izdotos piesaistīt tos jaunos ārstus, bet tas nekādi nepalīdz uzlabot situāciju ar valsts noteiktajām kvotām.

  • 0
    Larijs Kukarans 02.12.2022, 18:37:24

    Lāsma,es rakstu to,ko redzu.Un redzu viņu visu laiku,vēl atceros,ka uz liela laukuma to žīdu deju,kur viņš pieaudzis cilvēks lēkaja,kā curkurGalva,droši,ka pēc mazā vīreļa norādījuma.Katram laikam ir savas izdarības un viss parējais.Bet,šitas no malas izskatās vienkārši pretīgi.Pamēģiniet kaut ko atklāt bez šiem domes viepļiem.#JerusalemaDanceChallenge #Ventspils 2:25min. tas ka lembergs tur lēkā,tur skaidrs,jauno balsis ta vajag arī,ne tikai pensionāru,kurus tagad sauc spāņu valodā par senjoriem,nezin kuram stulbenim tas ir ienacis galva vinus tā nosakt.Un tas ka no domes kādam visās atklašanas jabūt,pamēģiniet iztikt bez viņiem.Uzaiciniet tos,kas tiešām tur ir ielikuši savu darbu,pirmkārt pašus celtniekus,tad visus pārējos priekšnieceļus,kaut gan bez viņiem var iztikt,tāpat viņi saņem vairāk,daudz vairāk par celtniekiem.Ja neviens neko nesaka,tad es pasaku,tas kaitina,ir kaut kadas uzvedības normas,ētika,mēra sajūta galu galā!Tā lūk Lāsmiņ!

  • 0
    Tā nu ir 02.12.2022, 19:03:13

    Nu ŠIM rakstam piekrītu 110%!!! TIEŠI trāpīts 10niekā!!! Tieši arī manas domas. BET. TIEM TUR , jūrasielas kantoreļa, kā Tu raksti viepļiem, tas ir kā zaķim stopsignāls !!! Mēs te varam rakstīt ko vien gribam. Vienalga, tie kā pretīgas utis, būs VIENMĒR un VISUR klāt, kamēr... neiznesīs kājām pa priekšu no tā midzeņa!!! Tā lūk!!!

  • -3
    Janis Zvejnieks 02.12.2022, 21:27:41

    Gribej pakluset,bet nedrikst kluset.Sitiem kadriem,uzpurni janesa visu laiku,lai cilveki vinus nepazist.Ieraugot vinus uz ielas,jasplauj pie vinu kurpem un jamet krusts,ka nelabo butu ieraudzijis,jo tadi vini ari ir.Un tagat noformulesu kapec.Sodien 2.12.2022 pulksten 14.55 ,radio Skonto zinas(biski to sakumu neieklausijos)teksts apmeram tads.Loti daudz tagat bernu slimo ar virusiem ar ko agrakajos laikos nav slimojusi,loti daudz bernu slimo ASV.Visa pamata ir ar covida saistitie ierobezojumi,kad berni sava starpa nevareja komunicet un neveidojas aizsargspejas pret virusiem.Taka tiem,kam ir problems ar veselib no modernas vakcins,vai ari berniem veselib sacakaret,splauj dros pie vin kurpem un met krust uz tiem genocid izversejiem uz lidzcilvekiem.

  • -3
    Janis Zvejnieks 02.12.2022, 21:43:05

    Neimans un kompanij, ari varet uzskricelet kad rakst par berniem,kas tagat smagi slimo.Tik neskricele pa folij cepurniekiem :)))To ko dakter teic(ne lop dakter)tagat atgriezas ar liel bumerang.

  • -1
    Janis Zvejnieks 05.12.2022, 20:56:59

    Jums tacu aunapieres teica.Neaiztieciet bernus ! https://metro.co.uk/2022/12/04/london-boy-12-becomes-oldest-victim-of-invasive-strep-a-this-winter-17872310/amp/?fbclid=IwAR3k97O9S-xHv4UCka4sZRJzjhJgC8B1H2cjzT6MF5_E8ePYPkvqxrxT8rA

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: