Trešdien, 2. novembrī plkst. 19 koncertzālē ''Latvija'' notiks Ventspils Mūzikas vidusskolas kolektīvu audzēkņu un Ukrainas pilsētas Vinnicas ansambļa ''Barvinok'' dejotāju un sitaminstrumentu kolektīva kopkoncerts ''Vienoti mūzikā''.

Tautas deju ansamblis ''Barvinok'' dibināts 1984. gadā. Ansambļa dibinātājs un pastāvīgais vadītājs ir Ukrainas Tautas mākslinieks Petro Boiko. Lieliskas uzstāšanās prasmes, spilgts jauniešu talants, kultūras mantojuma apgūšana un daudzveidīgs tā pasniegšanas veids ir faktori, kas nodrošina ansambļa panākumus. Kopš dibināšanas ansamblis ir kļuvis par daudzu festivālu uzvarētāju un laureātu vairāk nekā 30 pasaules valstīs, kā arī savā dzimtenē – Ukrainā.

2022. gada vasarā tautas deju ansamblis uzsāka koncertturneju Eiropas pilsētās, lai vāktu līdzekļus gan Ukrainas bruņoto spēku atbalstam, gan cilvēkiem, kas cietuši Krievijas karadarbībā pret Ukrainu. Koncerti norisinājās vairāk nekā desmit pilsētās Polijā, Francijā un Vācijā. Rudenī, pateicībā par palīdzību Ukrainai šajā grūtajā laikā, kolektīvs ar Vinnicas pilsētas pašvaldības atbalstu ieplānojis koncertus Polijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -7
    Renars Z 03.11.2022, 10:58:17

    Pateicoties šim rakstam, es arī aizgāju atbalstīt ukraiņus. Bija jautri. Un jā, zāle bija pārpildīta, nesa vēl papildus krēslus un bija kas stāvēja kājās. Kafejnīcai dodu 5 zvaigznes.

  • -4
    Brīvā Latvija 03.11.2022, 19:54:17

    Apmeklējām šo brīnišķīgo koncertu, kurš ļoti patika. Viņņicas bērni pat nodziedāja dziesmu latviski. Ar sievu Ukrainā bijām septembrī.
    Слава України!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: