Lietderīgu un, iespējams, nelielu peļņu nesošu brīvā laika pavadīšanas veidu izdomājis 9. klases audzēknis Krišs Jansons. Viņš piedāvā privātstundas matemātikā.

 Šāda ideja puisim radusies gan tādēļ, ka viņam labi padodas eksaktie mācību priekšmeti (matemātika un ķīmijā – 9, fizikā – 8), gan arī tādēļ, ka tā ir iespēja nopelnīt kabatas naudu. Piedāvājumu, norādot savu vecumu un solot interesantiem parādīt liecību, Krišs ievietoja ziņu portālā ventasbalss.lv, ar piebildi: Lūgums Pārventu nepiedāvāt. Skolēns dzīvo pilsētā, tādēļ brauciens pāri Ventai viņam neatmaksātos – jo vairāk tādēļ, ka par mācību stundu Krišs prasa latu.

«Man loģika ir stiprā puse,» saka 6. vidusskolas audzēknis, « bet daudziem maniem vienaudžiem matemātika nepadodas. Es varētu viņiem paskaidrot nesaprotamo un pat sagatavot 9. klases eksāmenam.» Viņaprāt, daudzi skolēni nepamatoti sabīstas un atmet matemātikai ar roku, nemaz necenšoties izprast skaitļu pasaules likumsakarības. Lai tas izdotos, aktīvi jāstrādā gan klasē, gan jāpilda uzdotie mājasdarbi: «Svarīgākais ir neielaist, tad jau var tikt uz priekšu, un censties saprast – tad, man šķiet, sekmīgu atzīmi var dabūt.»

Kriša matemātikas skolotāja Juzefa Petroviča uzteic savu audzēkni par spriestspēju un teic, ka viņa ideja kļūt par privātskolotāju ir apsveicama: «Es ļoti priecājos par Krišu un ticu, ka viņam izdodas viss, ko viņš iecerējis!» Pabeidzis devīto klasi, puisis vēlas turpināt mācības ģimnāzijā, bet pēc tam studēt Latvijas Universitātes fizmatos.

Krišs ikdienā ne tikai asina prātu, bet arī sporto un Ojāra Burkovska vadībā trenējas kanoe airēšanā, gūstot labus panākumus panākumus arī Eiropas mačos: «Visu laiku pie grāmatām sēdēt nevar, vajadzīga arī atslodze. Es to iegūstu sportojot – treniņi notiek piecas reizes nedēļā un vēl ir sacensības.»             

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: