Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu krimināllietā par instrumentu un degvielas zādzību, kurā -par aizdomās turamajiem atzītas četras personas.

2010.gada 6. novembrī VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Puzes pagastā iekļūts mājā un nozagts krūmgriezis un motorzāģis. 7.novembrī uz aizdomu pamata par minētā nozieguma izdarīšanu tika aizturēts 1982. gadā dzimušais A., agrāk četras reizes sodīts Ventspils iedzīvotājs, un 1980. gadā dzimušais E., agrāk sešas reizes sodīts ventspilnieks.

Abi atzīti par aizdomās turētajiem par zādzības pastrādāšanu, A. piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet E. – nodošana policijas uzraudzībā. Aizdomās tiek turēts arī 1981. gadā dzimušais V. – agrāk nesodīts Ventspils iedzīvotājs. Viņam tika piemērots drošības līdzeklis uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Pie tam 5.novembra vakarā Ventspils novadā, Tārgales pagastā uz ceļa Ventspils – Kolka no a/m „MAN” degvielas tvertnes nozagta dīzeļdegviela. Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā, aizdomās tiek turēts minētais A. un vēl kāds viņa vienaudzis N. – agrāk nesodīts Ventspils iedzīvotājs. Degvielas zādzība uz Ventspils – Kolkas ceļa no a/m „MAN” pastrādāta arī 3. un 4. novembrī, nozagta dīzeļdegviela 210 un 160 litru apmērā.

Par aizdomās turētiem kriminālprocesos atzīti visi iepriekšminētie vīrieši. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka uz četrotnes „sirdsapziņas ”ir vēl viena zādzība – 2010. gada oktobrī viņi no traktora nozaga aptuveni 27 litrus degvielas, bet un no a/m VOLVO aptuveni 88 litrus dīzeļdegvielas. Pie tam degvielas zādzības laikā no traktora tika nozagts arī uzgriežņu atslēgu komplekts.

Kriminālprocesi, kas uzsākti pēc KL 175. daļas 3. panta par zādzību ar iekļūšanu tika apvienoti vienā un tajā izmeklēšanu veica VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļā un krimināllieta nosūtīta Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret visiem četriem aizdomās turētajiem.

21. novembrī VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī saņemta informācija par to, ka dzīvoklī Ventspilī glabājas divi artilērijas lielgabala lādiņam līdzīgi priekšmeti. Tika uzsākts kriminālprocess pēc KL 233.p.2.d.. Dzīvoklī, kurā dzīvoja par zādzībām aizdomās turētais A.. tika veikta apskate, kuras laikā izņemti abi priekšmeti. Saņemts munīcijas ekspertīzes atzinums, kurā secināts, ka izpētei iesniegtas divas Krievijā (PSRS) rūpnieciski izgatavotas patronas, kas ir pieskaitāmas pie militārās munīcijas, nav derīgas šaušanai, bet ir derīgas sprādziena realizēšanai nodrošinot atbilstošus apstākļus. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: