17. oktobrī sociālajā vietnē Facebook kāds lietotājs dalījās ar informāciju par ceļu satiksmes negadījumu, kurā automašīna uzbrauca bērnam un pameta notikumu vietu, nepārliecinoties, vai ar bērnu viss ir kārtībā un neziņojot par to Valsts policijai.

Ventas Balss sazinājās ar Valsts policiju, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova informē, ka vakar Valsts policijā netika saņemts izsaukums uz šādu notikumu, kā arī netika saņemta informācija no medicīnas iestādes, ka kāds būtu guvis traumas ceļu satiksmes negadījumā.

17. oktobra vakarā policijas iecirknī ieradās meitenes mamma un uzrakstīja paskaidrojumu par notikušo, minot, ka viņas meita, 11 gadus veca, pārvietojās ar elektroskrejriteni un viņu aizķēra kāds transportlīdzeklis. Sieviete paskaidrojumā minēja, ka policijai ziņo informatīvā nolūkā, proti, policijas iesaiste nav nepieciešama.

Valsts policija atgādina, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, personai, kura nav sasniegusi 14 gadu vecumu, piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteni ir aizliegts.

Šādos gadījumos Valsts policijā tiek uzsākts administratīvais process un materiāli tiek nosūtīti administratīvajai komisija, kuri lemj, kādu sodu piemērot vecākiem.

Valsts policija atgādina, ka pēc ceļu satiksmes negadījuma abām iesaistītajam pusēm ir jāpaliek notikuma vietā un jāinformē policija, sekojot tālākām norādēm un neizmainot negadījuma vietas apstākļus. Pat ja viena no pusēm notikuma vietu pamet, otrai pusei ir svarīgi ziņot par notikušo policijai un medicīnas iestādei, ja nepieciešama palīdzība.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    qwerty 19.10.2022, 09:13:28

    Jau cik reižu nav rakstīts par šī krustojuma mīnusiem. Lūk arī šis gadījums ir tam pieskaitāms, jā, videonovērošanas kamera te būtu pašā laikā ,jo krustojums ir tizli izbūvēts un rada nesaprašanu neveikliem braucējiem un līdz ar to bīstams arī skolēniem.

  • -10
    žurka 20.10.2022, 08:41:41

    Nesaprašana neveikliem šoferiem? Paklau, tad tādiem nav ko vispār sēsties pie stūres - manuprāt, visas zīmes un stoplīnijas tur ir pārredzamas, vien jābūt uzmanīgam braucot.

  • -6
    Jānis 19.10.2022, 11:51:15

    Aicinu vainīgo gļēvuli pieteikties policijā, tāpat atradīs Tevi, esi džeks, atbildi par saviem varoņdarbiem.

  • -7
    žurka 20.10.2022, 08:39:46

    Jopta, nu i komentāri... Nesaprotu, kāpēc nenoreaģēja NEVIENS no pārējiem šoferiem? Tiesības nopirktas, vai cilvēcība pazaudēta? Jo tika notriekts bērns, uz gājēju pārejas. Lai gan karma is a bitch, sasniegs, kad vismazāk gaidīsi, vainīgais šoferīt.

  • -1
    reku 20.10.2022, 09:00:33

    "Valsts policija atgādina, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, personai, kura nav sasniegusi 14 gadu vecumu, piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteni ir aizliegts."
    Tātad sods jau saņemts,gan ne no represīvo iestāžu puses.
    Un kāda starpība-bērns notriekts vai pieaugušais?

  • -2
    Heinrich 20.10.2022, 10:52:19

    Redz nu,māmiņa gāja uz menteni "zajavu" rakstīt,bet pati tiks nostrāpēta!

  • -2
    Kurzemnieks - 20.10.2022, 20:36:29

    Pati vainīga,ko atļāva sīkam kvaņķim ar elektrisko braucamo dragāt?

  • 0
    Vaļera 22.10.2022, 23:47:28

    Tad jau var būt šoferis var prasīt lai atlīdzina mašīnas remontu. Nu, bērns nelikumīgi pārvietojoties ar skrejriteni, uzbraucis virsū un saskrāpēja mašīnu. Nodarīti materiālie zaudējumi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: