Trešdien, 12. oktobrī, plkst. 19 koncertzālē ''Latvija'' izskanēs koncertcikls ''Atgriešanās Ventspilī'' un tiks pasniegta Ventspils valstspilsētas domes balva ''Sudraba tintnīca''.

Par tradīciju kļuvušais koncertcikls ''Atgriešanās Ventspilī'' pulcēs klausītājus jau septīto reizi. Šoreiz uzmanības centrā Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente, Andra Puziņa audzēkne, altiste Ance Lipste, kas kopā ar Ventspils kamerorķestri spēlēs angļu komponista Bendžamina Britena skaņdarbu ''Lachrymae'' Op. 48a. Skaņdarbs rakstīts altam un klavierēm variāciju formā kā refleksijas par kādu angļu renesanses laika komponista Džona Dovlanda dziesmu, savukārt pārlikumu stīgu orķestrim, kas būs dzirdams šajā koncertā, Britens izveido dzīves pēdējā gadā.

Koncertā, godinot komponistu Pēteri Butānu 80 gadu jubilejā, izskanēs sešas 2005. gadā tapušās ''Mīlestības dziesmas'' ar Friča Bārdas dzeju un Divertisments vijolei, stīgu orķestrim un sitaminstrumentiem ''Brīvdienu mūzika'', kas 2008. gadā bijis visvairāk atskaņotais latviešu klasiskās mūzikas skaņdarbs.

Koncertā piedalīsies Ance Lipste (alts), Zane Volberga (klavieres), Inita Āboliņa (akordeons), Ivars Ozols (kontrabass), Gidons Grīnbergs (vijole), Rihards Millers (balss), Ginta Rūse (balss), kā arī Ventspils kamerorķestris un jauktais koris ''Ventspils'' diriģenta un koncertcikla ''Atgriešanās Ventspilī'' tradīcijas iedzīvinātāja Aigara Meri vadībā. Priekšnesumus papildinās muzikoloģes Lienes Jakovļevas stāstījums.

Pirms koncerta tiks pasniegta Ventspils valstspilsētas domes un Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas balva ''Sudraba tintnīca'', ko reizi divos gados piešķir tieši par Rakstnieku un tulkotāju mājā radītajiem labākajiem darbiem dzejā, prozā un tulkošanā.

Biļetes nopērkamas ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: