Latvijā plaši pazīstamais dziedātājs, mūziķis un daudzpusīgais mākslinieks Igo šogad atzīmē 60 gadu jubileju, un tai par godu aicina savus talanta cienītājus uz īpašiem jubilejas koncertiem dažādās Latvijas pilsētās. Daļa koncertu jau izskanējuši, bet divi vēl priekšā, viens no tiem Ventspilī – šo sestdien plkst. 16 teātra namā Jūras vārti.

Pirmais jubilejas koncerts tika aizvadīts tieši Igo dzimšanas dienā – 29. jūnijā – dzimtajā Liepājā, brīvdabas koncertzālē Pūt, vējiņi!. Vasaras turpinājumā ar koncertiem viesojās arī Jūrmalā, Saulkrastos, Jelgavā un Rojā. Koncerttūres noslēgums paredzēts 20. oktobrī Cēsīs.

Jubilejas koncertos kopā ar Igo uz skatuves kāpj gan mūziķi, ar kuriem sadarbojies savas līdzšinējās karjeras laikā, gan arī komponisti, kas radījuši mūziku speciāli Igo. Sarunas laikā jubilārs pauž gandarījumu par kolēģu un draugu ārkārtīgi lielo atbildību un ieinteresētību, gatavojot programmu un kopā muzicējot. «Publika to novērtē. Esam piedzīvojuši ovācijas, prieku un sajūsmu jau pirmās daļas beigās katru koncertu,» gandarīts ir mūziķis, «līdz šim ir attaisnojusies mūsu aizrautība uz skatuves un esam bijuši apbalvoti ar spēcīgu publikas reakciju.»

Koncertā Ventspilī līdztekus jau labi zināmām un klausītāju iemīļotām dziesmām skanēs arī vairākas jaunas kompozīcijas, kas tapušas šogad, un arī dziesmas, kas izturējušas laika pārbaudi, bet bijušas dzirdamas retāk.

Jau vēstīts, ka pēc Igo iniciatīvas ar Ventspils novada pašvaldības atbalstu tapis Jūrkalnes dabas un atpūtas parks, kura teritorijā uzbūvēta dabas koncertzāle Vējturu nams. Atskatoties uz padarīto un redzot, kā jaunā vieta iekļaujas Jūrkalnes kultūras un sabiedriskajā dzīvē, Igo priecājas, ka jūrkalnieki ir atbildīgi un pašpietiekami. Zemgalē, kur Igo attīsta mūzikas un mākslas centru Ceplis, jau vairākkārt svinēta Jūrkalnes diena Ceplī. Igo uzteica Jūrkalnes iedzīvotāju degsmi cildināt savas puses vērtības, radīt īpašu noskaņu un pārliecinoši vērst savā virzienā arī Zemgales iedzīvotāju uzmanību. «Šis ir sasniegums, par kuru man gribas uzsist sev pa plecu un lepoties, ka esmu pielicis savu roku,» par padarīto gandarīts ir Igo. Savukārt, runājot par Cepli, mākslinieks atklāja, ka nākamais gads objekta attīstībā būs nozīmīgs, jo plānoti sakopšanas un projektēšanas darbi.

Tiklīdz būs izskanējusi jubilejas koncertu sērija, novembrī sekos «jauni un jaudīgi notikumi», ieskicē Igo. Kopā ar muzikālo grupu Jāņa Strazda vadībā, kas būs redzama un dzirdama arī Ventspilī, viņš dosies nozīmīgā turnejā pa Eiropu, koncertējot Nīderlandē, Beļģijā un Francijā. Koncertos kopā ar mūziķiem no Latvijas uz skatuves kāps arī koristi, kas pārstāv kādu no trīs minētajām valstīm.

Jāpiemin, ka Igo ir ne tikai dziedātājs un mūziķis, bet arī mākslinieks – papildus mūzikai pēdējos aptuveni 10 gadus aktīvi pievērsies arī vizuālajai mākslai. Top grafikas, paša dizainēti priekšmeti un trauku sērijas. Igo radītie darbi tiek eksponēti izstādēs Latvijā un ārpus tās robežām. Vaicāts, kas ir viņa spēks un iedvesma īstenot arvien jaunas idejas, Igo atbild, ka tie ir panākumi un padarītā rezultāts. «Tas ir kā viens krasts. Jautājums, cik ilgs laiks paiet, kamēr tiek līdz nākamajam krastam, kur gaida jauni apvāršņi,» tā Igo, piebilstot, ka ikviens notikums sniedz iespēju palūkoties uz dzīvi plašāk un paver skatu jaunu sasniegumu un mērķu virzienā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 29.09.2022, 13:28:51

    Lembergs iedeva hūti dzimukā

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: