10. septembrī Ventspils teātra namā Jūras vārti notiks popgrupas Astro’n’out koncerts. Grupa radījusi daudzus populārus hitus, kurus līdztekus jaunā albuma dziesmām jau šosestdien ventspilnieki varēs dzirdēt.

Latviešu popgrupa Astro’n’out dibināta 2003. gadā Rīgā. Atpazīstamību tā ieguva ar dziesmu Daļa Rīgas, kā arī ir radījuši daudzus radiohitus: Gravitātei nē, Tici sev, Dejot trakāk, Multivitamīnu multipaka un daudzus citus. Grupā muzicē Māra Upmane-Holšteine (vokāls), Juris Kalnišs (ģitāra, elektronikas), Mārtiņš Elerts (ģitāra, elektronikas), Toms Poišs (bass), Mārtiņš Opmanis (bungas). Pirms sestdien Ventspilī gaidāmā koncerta grupas soliste MĀRA UPMANE-HOLŠTEINA sniedza nelielu interviju.

Šovasar popgrupa Astro'n'out bija sastopama dažādās Latvijas pilsētās. Vai šī bija pirmā koncertturneja pēc pandēmijas ierobežojumu atcelšanas?
– Jau pagājušajā vasarā uzdrīkstējāmies riskēt un izziņojām savu lielkoncertu. Augusta noslēgumā sajutām ilgi gaidīto festivālu un kopābūšanas garšu. Šogad sajūta, ka atkal vari skriet uz visām Latvijas pusēm, paķēra mūs ar pozitīvu pārsteigumu. Ļoti izbaudījām atkalsatikšanās prieku un arī paguvām pat satikt mūsu klausītājus pāri okeānam, viesojoties ar koncertu Amerikas latviešu dziesmu un deju svētkos. Tas viss ir devis pozitīvu lādiņu, atgādinājis, ka cilvēki grib koncertus, gaida jaunu mūziku. Pozitīvā ziņā šī vasara ļauj atkal ievilkt dziļu elpu pēc pandēmijas ierobežojumiem un rada vēlmi darboties aktīvāk.
Pēc cik ilga pārtraukuma Astro'n'out atkal uzstāsies Ventspilī? Kas tiks piedāvāts Ventspils koncerta apmeklētājiem šoreiz? Vai izskanēs arī populārākie hiti?
– Ventspilī pēdējo reizi bijām ar Muzikālo Banku. Bet solo koncerta nav bijis ļoti ilgi. Mazliet pat ir tāda kņudoņa – kā mūs te uzņems? Mēs, protams, liekam uzsvaru uz mūsu pēdējo albumu Multivitamīnu multipaka, kas arī saņēma mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons par labāko popmūzikas albumu, bet, protams, mēs zinām, ka klausītājs gaida arī savus vecos mīļos gabalus, tāpēc noteikti skanēs arī tādas dziesmas kā Gravitātei nē un Daļa Rīgas.
Ja kāds vēl nezina grupu Astro'n'out, kā jūs paši sevi raksturotu?
– Mēs organiski esam slīdējuši no poproka caur akustisko albumu uz mūsdienīgu popmūziku ar foršām elektronikas ietekmēm. Es domāju, tā ir mūzika, kas skaisti staigā pa viduslīniju. Un kur teksts un stāsts ir tikpat nozīmīgs kā skaņu ainava.
Kas ir grupas dziesmu vārdu, mūzikas autors? Jūsu dziesmu galvenās tēmas? Vai tās ir ievērojami mainījušās kopš grupas pirmsākumiem?
– Man patīk, kā Ziedonis saka, ka dzejnieks iedod tādus kā okulārus, lai lasītājs var redzēt vairāk, dziļāk, jutīgāk. Šis nav precīzs citāts, bet kā es to sev interpretēju. Un līdzīgi es jūtos, ka mēs dodam okulārus ieraudzīt kaut ko sevī. Savā būtībā mēs nedziedam ne ko unikālu, nav tādu nestandarta tēmu. Un tomēr – mēs uz to ikdienišķo skatāmies caur savu prizmu. Mans sapnis ir, ka cilvēki, kas nāk uz koncertu, sajūtas, ka viņos kaut kas sakustas. Vai tā ir iedvesma, vai atzīšanās sev pašam kādās apspiestās jūtās, vai vienkārši sen nebijis īsts prieks. Ja cilvēks mūsu koncertā kļūst emociju piepildīts, jūtas dzīvs, tad mēs savu darbu esam izdarījuši, kā vien var vēlēties.
Un jā – šo muzikālo sajūtu un stāstu mēs buram visi kā komanda.
Kurš albums vai kura dziesma grupai šķiet vismīļākā?
– To nevar atbildēt. Pirmkārt, katram tomēr ir kāda mīļāka tēma sirdī, bet, otrkārt, tas arī mainās ar laiku. Ir dziesmas, kuras bija bezgala mīļas, bet nu jau šķiet izdzīvotas pārāk daudz reižu. Tās jālaiž atpūsties un pēc laika tās atgūst otro elpu. Bet kopumā – visbiežāk tendence ir iemīlēties jaunākajā dziesmā. Ja tā nav visus paņēmusi savā varā ar sajūtu, ka šis ir, iespējams, foršākais, kas radīts, tad jāapdomā, vai to vispār vērts pabeigt.
Ar kādām sajūtām raugāties nākotnē?
– Mēs esam iesākuši darbu pie jaunā septītā albuma. Jau septītā. Tas skan gandrīz neticami. Nākamgad grupa arī atzīmē savu 20 gadu dzimšanas dienu. Gandrīz pašiem grūti noticēt šim skaitlim. Es paļaujos, ka mūzika, kuru radīsim, arī parādīs ceļu, kur tālāk virzīties, bet viennozīmīgi, ka jaunais albums ir tagad mūsu fokusa centrā. Un tam noteikti būs arī koncerttūre. Jo dzīve ir jāsvin! Un mēs apsolām dot no sevis visu labāko ar gaišu enerģiju.

Biļetes nopērkamas ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: