Trešdien, 23.martā plkst. 13.00, Ventspils Galvenajā bibliotēkā ciklā “Kurzemes  atmiņa” tikšanās ar dzejnieci, dramaturģi, publicisti Māru Zālīti.

 Sarunas tēma „Kurzemes hercogistes laika atspoguļojums  Māras Zālītes darbos”.

Dziesmu spēlē “Tobāgo!” Māra Zālīte kopā ar mūzikas autoru Uldi Marhilēviču attēlojuši Kurzemes hercogistes uzplaukumu- laiku, kad Hercogs Jēkabs kolonizē Gambiju un Tobago. Veidojot sižetu, Māra Zālīte daudz  pētījusi vēstures grāmatas un nepublicētus materiālus, balstījusies uz konkrētiem vēstures avotiem un faktiem, hercoga pāra sarakstē un sarunās izmantojusi autentiskus materiālus.

Arī par citu abu autoru kopdarbu “Priekules Ikars” autore teic, ka”: “mēs abi esam kurzemnieki, un no Kurzemes hercogistes ārā netiekam.“

Kurzemes hercogistes 450 gadu jubilejai veltīto ciklu “Kurzemes atmiņa” Ventspils bibliotēka īsteno sadarbībā ar Ventspils Augstskolu, to  finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds.

“Kurzemes atmiņa” aizsākās pagājušā gada nogalē. Klausītāji jau dzirdējuši vēsturnieka Agra Dzeņa lekciju „Latviešu brīvnieki Kurzemes - Zemgales hercogistē" un mākslas vēsturnieka Ojāra Spārīša lekciju “Pasaulē pirmais luterāņu draudzes dievnams- Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīca”. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: