Krimināllieta par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu kādā dzīvoklī Celtnieku ielā nosūtīta Ventspils prokuratūrai lēmuma izskatīšanai par kriminālvajāšanas uzsākšanu.

Pirmstiesas izmeklēšana uzskata, ka ir savākti pietiekoši pierādījumi, lai uzsāktu kriminālvajāšanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka 1970. gadā dzimis vīrietis savā faktiskajā dzīvesvietas Celtnieku ielā, Ventspilī, neatļauti uzglabā alkoholiskos dzērienus un cigaretes, kas tika izņemti kratīšanas laikā 2010.gada 24.novembrī.

Kratīšanas laikā tika izņemtas 3260 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām daudzumā, tādēļ  2011.gada 3.janvārī tika pieņemts lēmums par vīrieša saukšanu pie administratīvās atbildības.

Tās pašas kratīšanas laikā tika izņemtas četras 5 litru  kannas ar šķidrumu, kas saskaņā ar eksperta atzinumu ir etilspirts tādā  daudzumā, kura neatļauta uzglabāšana veido noziedzīga nodarījuma sastāvu, kas paredzēts minētajā krimināllikuma pantā.  Papildus tam, Alkoholisko dzērienu aprites likuma 9.panta 1.daļa nosaka, ka alkoholisko dzērienu ražošanai paredzēto izejvielu, minētā etilspirta, iegāde un uzglabāšana mājas apstākļos ir aizliegta.

Persona tika atzīta par aizdomās turēto noziedzīgā nodarījumā izdarīšanā, respektīvi, par alkoholisko dzērienu neatļautu uzglabāšanu un viņam tika piemērots drošības līdzeklis – aizliegums izbraukt no valsts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: