Sestdien, 6. augustā, Lielajā laukumā no plkst. 12.30 līdz 16 Ventspils pilsētas svētku ietvaros ventspilnieki un pilsētas viesi tiek ielūgti uz Digitālajiem svētkiem. Interesentiem būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās un redzēt aizraujošus trikus.

Digitālie svētki šogad norisināsies jau piekto gadu pēc kārtas, un šī gada svētku sauklis ir ''Atklāj tehnoloģiju maģiju''. Svētku tēma ir veltīta maģijai un burvestībām, parādot to, kādus brīnumus var panākt ar tehnoloģiju palīdzību. Svētki norisināsies Lielajā laukumā ar daudzveidīgām, interaktīvām un radošām aktivitātēm, zinātnes eksperimentu šoviem un iluzionistu trikiem, bet par lielisku garastāvokli un muzikālo pavadījumu visu svētku garumā gādās dīdžejs Makree.

Ikvienam būs iespēja vērot pārsteidzošus maģijas trikus un dažādas burvestības, kuru laikā tiks atklāti maģijas noslēpumi. Par aizraujošiem šoviem būs parūpējušies Ginesa pasaules rekordists iluzionists Edžus un iluzionists un burvju mākslinieks Juris Gavrilovs.

Tāpat interesentiem būs iespēja izpausties radoši un piedalīties daudzveidīgās digitālo tehnoloģiju darbnīcās, kuras piedāvās Ventspils Digitālais centrs, Ventspils Augstskola, Daugavpils inovāciju centrs, Dizaina un reklāmdrukas darbnīca RADE. Savukārt Ventspils Jauniešu māja būs parūpējusies par izaicinājumiem pilnu izlaušanās spēli, bet Brain Games piedāvās asināt prātu, spēlējot lielformāta galda spēles. Svētkos neizpaliks arī bez asām izjūtām un sacensību gara – ātruma cienītāji varēs sacensties gan radiovadāmo auto trasē, gan arī ar radiovadāmām motorlaivām īpašā ūdens baseinā.

Tāpat ikvienam būs iespēja kopā ar Animācijas brigādes filmu studiju izzināt animācijas filmas tapšanas procesu no lelles un rekvizītu izgatavošanas, iekustināšanas un iedzīvināšanas līdz vērošanai uz ekrāna. Īpaša gaisotne sagaidāma Ventspils Mūzikas bibliotēkas digitālajā skaņu mežā, kurā būs iespēja radīt un klausīties dažādas skaņas.

Tā kā svētku tēma šogad veltīta tehnoloģijām, svētku viesiem būs iespēja izbaudīt virtuālās realitātes tehnoloģiju piedāvātas iespējas, izbraucot ar virtuālās realitātes karuseļiem un spēlējot virtuālās sporta spēles. Savukārt īpašajā Digitālo svētku foto stūrī ikvienam būs iespēja iemūžināt sevi kustīgā foto attēlā gan ar vēju matos, gan digitālā ilūzijā.

Digitālie svētki šogad būs īpaši svinīgā noskaņā par godu šīs vasaras lielākajam notikumam - jaunā Ventspils zinātnes centra VIZIUM dzimšanas dienai. Turpinot svinēt VIZIUM atklāšanu, arī Digitālajos svētkos viesi aicināti iemūžināt svētkus sociālajos tīklos un izmantot tēmturi #atklājVIZIUM!

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Pilsēta 01.08.2022, 09:57:16

    Iedomājieties tādu absurdu ideju - kā būtu ja digitālos svētkus taisītu pie viziuma.
    Es saprotu, ka digitālo svētku pamat apmeklētājs ir pensionārs un viņiem būs grūti tikt līdz vizimam, bet varbūt ventspils reiss nākamgad var uztaisīt spec reisu.

  • -2
    Ventspils Digitālais centrs 01.08.2022, 12:27:20

    Labdien!
    Nākamgad tiks izskatīta iespēja Digitālos svētkus rīkot pie zinātnes centra VIZIUM.

  • -4
    Marta P 01.08.2022, 15:04:20

    Digitālo svētku publika ir tomēr bērni. Arī bērniem lielus attālumus šķērsot var būt sarežģīti. Turklāt šī Lielā laukuma iedzīvināšana pasākumos ir ļoti forša, pilsētas centrā valda dzīvība,

  • 0
    ventspilnieks 36,7 02.08.2022, 00:10:49

    MartaP atkal palaiž muti nevietā, dabūsi sukas :D Mums taču centrs vienmēr ļaužu pilns un viziums nav uzcelts absurdā vietā :)

  • -2
    P SIA "Ventspils reiss" 01.08.2022, 13:41:55

    Paldies par priekšlikumu, taču ar to vispirms būtu jāvēršas pie pasākuma organizatora, kurš izvērtē tā nepieciešamību un pasūta šādu reisu pasažieru pārvadātājam.

  • 0
    Pilsēta 01.08.2022, 14:05:02

    Te nu parādās Ventspils absurds un nedomāšana.
    Stulbs jautājums kurš tika uzstādīts kā cinisms un ņirgāšanās tiek uztverts kā atbildes vērts no pašvaldības iestādēm.
    Nākamreiz noteikti piesaukšu siltumu, tirgu un VLKK apbedīšanas nodaļu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: