Ventspils bibliotēka aicina balsot par Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā 2022 nominētajām grāmatām. 24. jūlijā jau 18. reizi, atzīmējot ievērojamā dabas dzejnieka un bērnu kultūras atbalstītāja Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, tiks pasniegta viņa vārdā nosauktā balva bērnu literatūrā. Balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies Rīgā, LU Botāniskajā dārzā.

Ar balvai nominētajām grāmatām aicina iepazīties Pārventas bibliotēkas vasaras radošajās darbnīcās. Trešdien, 20. jūlijā, plkst. 14 būs iespēja iepazīties ar Ūnas Laukmanes ilustrēto Arnolda Auziņa dzejoļu krājumu ‘’Triks un čiks’’, kā arī, varēs veidot auduma aplikācijas, kā to darījusi grāmatas māksliniece. Nākošās nodarbībās ieskatīsies Ineses Paklones grāmatā “Zvēru barošana” un Guntas Šnipkes grāmatā “Ineses māja”.

Šogad balvas žūrija, kurā darbojās literatūrzinātnieces Ilze Stikāne un Rudīte Rinkeviča, mākslas vēsturniece Baiba Nurža, mākslinieces Indra Sproģe un Dace Ziemele, kā arī režisore Krista Burāne, ir izvērtējusi 84 grāmatas, pievēršot uzmanību teksta kvalitātei, bet 55 papildu izdevumi aplūkoti, meklējot pretendentu grāmatu mākslas balvai. Ir vairāk nekā 20 debitantu rakstniecībā un ilustratora veikumā.

Par Jāņa Baltvilka balvas starptautisko laureātu 2022. gadā ir kļuvis igauņu rakstnieks Juhani Pitseps par romānu “Ir mēness zelta kuģis” (Jāņa Rozes apgāds, 2021), kā arī tā tulkotāja Marika Muzikante.

Savukārt, lai noteiktu balvas laureātus trīs nominācijās- Jāņa Baltvilka balva bērnu un jauniešu literatūrā, Jāņa Baltvilka balva grāmatu mākslā un AS “Latvijas valsts meži” balva “Jaunaudze” par debiju bērnu/jauniešu literatūrā un grāmatu mākslā, no 11. jūlija portālā “LSM.lv” var iesaistīties lasītāju balsojumā par pašu labāko un skaistāko grāmatu no šogad nominētajiem darbiem. 

Ar J.Baltvilka balvai nominētajām grāmatām var iepazīties un nobalsot:

izvelies-labako-bernu-un-jauniesu-gramatu-baltvilka-balvas-lasitaju-balsojums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: