Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) turpina palielināties vakanču skaits, kas var novest pie situācijas, ka jāslēdz atsevišķas dienesta reģionālās struktūrvienības, sacīja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, kurš pats vēl nesen ieņēma VUGD priekšnieka vietnieka amatu.

Ministrs informēja, ka pēdējos 30 gadus vakanču īpatsvars VUGD bija 3-6%, bet tagad vakanti ir ap 14% amata vietu un šis skaitlis turpina pieaugt.

Eklons skaidroja, ka lielā vakanču skaita galvenais iemesls ir zemais atalgojums, bet sekundārie iemesli ir darba vide un apstākļi, kā arī konkurence ar citiem dienestiem, tajā skaitā Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts robežsardzi.

Vaicāts, kā šai problēmai rast risinājumu, ministrs atbildēja, ka tas ir viņa lielākais izaicinājums šajā amatā.

Jautāts, vai patlaban pastāv iespēja, ka darbinieku trūkuma dēļ atsevišķiem ugunsdzēsības depo uz laiku būs jāpārtrauc darbs, Eklons atbildēja, ka sliktas apstākļu sakritības rezultātā nevar izslēgt nonākšanu arī līdz šādai situācijai. Tas lielā mērā esot atkarīgs no finansējuma piešķiršanas dienestam nākamā gada budžetā, par ko Eklons solīja cīnīties ļoti uzstājīgi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: