Ventspils baltkrievu biedrības Spadčina organizētais bērnu festivāls Mazās zvaigznītes ir īstas, nevis papīra integrācijas piemērs.

Apskati fotogrāfijas!

Festivāls norit trešo gadu, kopš pagājušā gada tas kļuvis par pilsētas mēroga pasākumu. Šogad tajā piedalījās septiņas pilsētas skolas. Pasākums notika divās valodās, uz Kultūras centra skatuves skanēja latviešu, krievu, baltkrievu autoru un pasaules kultūras slavenību darbi. 2. pamtaskolas direktore Sintija Birziņa sacīja, ka guvusi īstu gandarījumu no līdzdalības festivālā.

«Šī pasākuma vērtība ir tā, ka latviešu bērniem ir iespēja iepazīties ar citu tautību kultūru, kas cita citai dzīvo līdzās mūsu pilsētā,» viņa uzskata. Skolas direktore atzīmēja īpašo atvērto siržu gaisotni, kas valdījusi festivālā. Jau otro gadu festivālā Mazās zvaigznītes tika pārstāvēta arī Ventspils 1. ģimnāzija.

Pērn ģimnāzijas vecāko klašu audzēkņi pārsteidza organizatorus, mēģinot dziedāt dziesmu baltkrievu valodā. «Šogad koncertu numuru atlase notika nopietnāk,» sacīja ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane, pateicoties baltkrievu biedrībai Spadčina par to, ka arī latviešu skolas tiek piesaistītas festivālam. Viņa uzslavēja festivāla organizatorisko pusi: skolas savlaicīgi saņēmušas nolikumu un bijis pilnīgi skaidrs, kas no tām tiek sagaidīts. Ģimnāzijas direktore sacīja, ka ikvienas skolas komanda mēģinājusi kaut kā izcelties – ar tērpiem, uzrunu utt.

Festivāla dalībniekus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija arī Baltkrievijas Republikas vēstniecības Latvijā pirmais sekretārs Ivans Griņevičs. Žūrijas priekšsēdētājs Aleksandrs Mirvis pamanījis, ka skolēnu uzstāšanās līmenis ir audzis, salīdzinot ar pagājušo gadu. Žūrija pasniedza balvas un diplomus Reinim Reimanim no 1. ģimnāzijas, Kristīnei Kunkulei un Amandai Dzirko no Centra pamatskolas, Sindijai Birziņai no 2. pamatskolas, Valērijai Kataševskai no 2. vidusskolas, Artūram Krahmaļevam un Alīnai Zagorodņukai no 3. vidusskolas, Diānai Puhovai no 5. vidusskolas un Ainai Eļmurzajevai no 6. vidusskolas. Festivālu bagātināja arī viesi – Jaunrades nama dalībnieki un Jūras akmentiņu soliste Valērija Čuvizova.

Foto: Elīna Krace

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: