No 1. marta, apmeklējot Ventspils bibliotēku un tās struktūrvienības, vairs nebūs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos ''Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai'' paredz, ka Latvijā tiks atviegloti Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktie drošības pasākumi, tostarp atcelta prasība, saņemot pakalpojumus publiskās vietās, uzrādīt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Līdz 31. martam paliek spēkā prasība uzrādīt sertifikātu, apmeklējot publiskus pasākumus telpās. Tāpat tiek saglabāti citi nosacījumi – bibliotēkas telpās jālieto medicīniskā maska vai respirators (bērniem līdz 7 gadiem maska nav jālieto, bet bērni līdz 11 gadu vecumam var lietot auduma sejas maskas), jāievēro 2 metru savstarpēja distance telpās un lasītavā starp galdiem. Bibliotēkā nedrīkst atrasties personas, kurām noteikta mājas karantīna vai izolācija vai kurām ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes.

Jau no 16. februāra būtiski atviegloti nosacījumi bibliotēkas pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai bērniem – līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot) nav jāuzrāda sertifikāts. Ventspils bibliotēka aicina izmantot iespēju un pieteikt klātienes nodarbības un tematiskus pasākumus skolu klasēm un bērnudārzu grupām!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: