19. februārī, plkst. 14 Galvenajā bibliotēkā tikšanās ar fotogrāfu, dabas mīļotāju un fotoizstāžu – ''Brīnumainā Kurzeme I'' un ''Brīnumainā Kurzeme II'' autoru Māri Grīvu.

Māris Grīva Latvijā ir zināms kā vieglatlētikas treneris vairākiem sportistiem, kuri augstus rezultātus sasnieguši arī Olimpiskajās spēlēs. Bez sporta, mūža aizraušanās Mārim Grīvam ir arī fotografēšana. Īpaši tuva tēma vienmēr bijusi Kurzemes daba, kas, viņaprāt, ir liela bagātība.

Izstādes Galvenajā bibliotēkā un Augstskolas bibliotēkā skatāmas jau kopš 3. februāra. Izstādītie fotoattēli tapuši pēdējā gada laikā, dodoties dabā – pēc paša fotogrāfa teiktā, 60 kilometru rādiusā no Ventspils. Fotogrāfijās iemūžināta Kurzemes flora un fauna, cenšoties nokļūt arī grūti pieejamās vietās, kur tikai retais cilvēks ir staigājis – purvos, mazu upīšu staignajos krastos, grūti sasniedzamos kangaros un vigās, kas ir krūmāju, vaivariņu, viršu, melleņu, dzērveņu, brūkleņu un zileņu mājvieta.

Fotografēt Mārim Grīvam ir paticis jau no mazotnes. Par šo faktu Māris nemaz nav zinājis līdz brīdim, kad viņa bērnības draugs ir parādījis fotoattēlu, kurā redzams jaunībā kopā ar skolas foto pulciņa biedriem. Visu dzīvi ir aizrāvies ar sportisku notikumu un personīgo ceļojumu iemūžināšanu. Sapratis, ka šādus attēlus plašākai auditorijai interesi neraisīs, tādēļ sāka pievērsties dabas fotografēšanai. Māris Grīva stāsta: ''Ikviena fotogrāfija ir saistīta ar atmiņām. Doties dabā ir aizraujoši, nācies piedzīvot daudz interesantu mirkļu. Tikšanās ar medniekiem, kur esmu sapratis, ka ātrāk jādodas prom. Dialogus ar meža dzīvniekiem. Mans orientieris mežā ir saule. Vasarā pastaigas vienmēr ir bez krekla, ja uz manis uzsēžas vismaz 50 dunduri, tad ir skaidrs, ka klāt ir vasaras vidus. Interesanti atgadījumi bijuši arī ar manu NIVA markas automašīnu, kur lielā miglā paliku bez izpūtēja.''

Aizraujošus stāstus par fotoattēlu tapšanu būs iespēja uzklausīt arī tikšanās reizē. Ieeja pasākumā bez maksas. Abas fotoizstādes Galvenajā bibliotēkā un Ventspils Augstskolas bibliotēkā būs skatāmas līdz 28. februārim.

Bibliotēku apmeklētājiem jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: