Jauno solistu konkurss Gailēns 2011 noslēdzies ar labāko uzvaru.

Apskati fotogrāfijas!

Šāds konkurss 4. vidusskolā notiek jau ceturto reizi. Kā stāsta tā organizatore mūzikas skolotāja Regīna Laure, konkurss notiek skolēnu dziesmu svētku starplaikā – lai bērniem nezustu interese par dziedāšanu.

Šoreiz tam pieteikušies 70 bērni, pārsvarā sākumskolēni, un gatavošanās sākās jau septembrī. Aptuveni pusi žūrija izvirzīja nākamajā kārtā, bet finālā, kas notika Jaunrades namā, sacentās 17 vislabākie vokālisti. Laure atklāj, ka iespēja piedalīties ir katram, un daudz atkarīgs no viņu patiesās vēlmes – to pierāda cītīgs darbs, piedalīšanās mēģinājumos, skolotājas ieteikumu uzklausīšana, kā arī ģimenes atbalsts. Daudzi no dalībniekiem mācās arī mūzikas skolā vai iesaistījušies kādā muzikālā kolektīvā, kas neapšaubāmi ir viņu handikaps.

Konkursa fināls izvērtās ļoti interesants kā dalībniekiem, tā skatītājiem: ar dažāda žanra dziesmām (katrs izpilda vienu pēc paša izvēles), sadarbības partneru – deju studijas Prieks – uzstāšanos starplaikos un atraktīvām vadītājām – skolotāju Indru Reisoni un divkārtēju konkursa Grand Prix ieguvēju 4. vidusskolas absolventi Ievu Bernšteini. Finālisti bija tik līdzvērtīgi, ka žūrijai nebija viegli, tādēļ laureāta nosaukums ticis vairākiem. Vērtējot māksliniecisko izpildījuma līmeni, vokālo kultūru, skatuvisko koptēlu, Grand Prix piešķīra Ērikam Beltem, kurš visus pārsteidza ar itāļu dziesmas O sole mio izpildījumu.

1. vieta pelnīti tika Amandai Vieško un Kristai Vilkai, 2. vietu dalīja Kristīne Lazdāne, Samanta Štekerhofa un Gabriels Pauliņš, bet 3. vietā ierindojās Matīss Kaudze. Arī skatītāji piešķīra savas balvas: Lielo saņēma Amanda, bet mazo – Ēriks. Konkursam beidzoties, ne viens vien vaicāja skolotājai, kad būs nākamais.

Amanda Vieško konkursā Gailēns 2011 ieguva 1. vietu un skatītāju Lielo balvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: