No 15. līdz 21. novembrim norisināsies ''Ziemeļvalstu literatūras nedēļa 2021'', kurā piedalīsies arī Ventspils bibliotēka, piedāvājot grāmatu lasījumus tiešsaistē.

Šī gada Ziemeļvalstu literatūras nedēļas tēma ir ''Sapņi un ilgošanās''. Literatūras nedēļas mērķis ir apvienoties kopīgā literārā piedzīvojumā, jo Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs nedēļas laikā izskanēs vieni un tie paši teksti.

Ziemeļvalstu literatūras nedēļu Ventspils bibliotēka ievadīs ar tiešsaistes pasākumu bērniem ''Ko darīt, kad nav ko darīt?''. Platformā Zoom sestdien, 13. novembrī, plkst.18 sākumskolas vecuma bērni aicināti klausīties igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmatas ''Oskars un lietas'' fragmentus.

Grāmatas varonim Oskaram vasara jāpavada laukos pie vecmāmiņas. Viss viņam te šķiet svešs un garlaicīgs, arī vecmāmiņa un kaimiņu bērni, turklāt mājās aizmirsies mobilais telefons. Par laimi, zēns spēj rast izeju no bezcerīgās situācijas – paša uzmeistarots koka telefons, kas ļauj sarunāties ar lietām, padara viņa dzīvi interesantu un vienlaikus palīdz atrast ceļu uz saprašanos ar vecmāmiņu.

Pieslēgšanās saite grāmatas lasījumam: https://us06web.zoom.us/j/84122204401, Meeting ID: 841 2220 4401

Savukārt pieaugušie aicināti piedalīties pasākumā ''Krēslas stundas lasījumi'' Ventspils bibliotēkas Facebook lapas tiešraidē pirmdien, 15.novembrī, plkst. 15, kur Ventspils bibliotēkas struktūrvienību darbinieki kopīgi lasīs Somijas zviedrietes Sallijas Salminenes romāna ''Katrīna'' (1936.g.). fragmentus.

Romāna darbība noris 19. un 20. gadsimta mijā Ālandu salās. Tas ir jaunas meitenes sapnis par skaistu un laimīgu dzīvi, kura piepildījums tiek gaidīts līdz ar laulību. Taču līgavaiņa solījumi ir bijusi krāšņa fantāzija. Katrīna no dzīves pārtikušā vecāku saimniecībā līdz ar laulību nonāk uz nabadzības sliekšņa. Katrīnai nākas savu laimi plaucēt nabadzīgā būdiņā uz kailas klints. Vai viņai tas izdosies?

Ziemeļvalstu literatūras nedēļā Ventspils bibliotēkas struktūrvienības organizēs arī vairākus tiešsaistes grāmatu lasījumus skolu klasēm un bērnudārzu grupām.

Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē biedrības ''Norden'' asociācija, bet Latvijā - Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centru. Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 24. reizi, bet Latvijā (tostarp Ventspils bibliotēkā) - 23. reizi. Nedēļas laikā bibliotēkās, skolās un citviet notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: