Meksikas galvaspilsētā Mehiko notika septītais FIBA (Starptautiskās Basketbola federācijas) 3x3 basketbola Pasaules ''Masters'' tūres posms. Turnīrā Latviju pārstāvēja vadošā komanda ''Riga'', kura   izcīnīja pirmo vietu, kā arī kļuva par tūres kopvērtējuma uzvarētājiem.

Komandas sastāvā spēlēja Ventspils Olimpiskās vienības sportists Kārlis Pauls Lasmanis, kā arī Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Nauris Miezis.

Turnīrā piedalījās 16 komandas: no Serbijas, Latvijas, Lietuvas, Šveices, Saūda Arābijas, Puertoriko, Krievijas, Mongolijas, Nīderlandes, ASV, Meksikas un Brazīlijas.

Komanda "Riga", kas turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, sacensības sāka no kvalifikācijas kārtas, jo ceļazīmi uz šo turnīru ieguva Permā "Quest" līmeņa turnīrā, kur izcīnīja trešo vietu. Abās kvalifikācijas spēlēs tika izcīnītas uzvaras, pārspējot Puertoriko komandu "Mayaguez" ar rezultātu 20:15 un Brazīlijas vienību "Rio Preto" ar 21:16, tādējādi nodrošinot vietu pamatturnīrā.

Mehiko "Masters" pamatturnīrā mūsu komanda spēlēja A grupā pret Krievijas "Runa'' un Mongolijas "Ulaanbaatar" komandām. Krievijas komanda "Runa" tika uzvarēta ar rezultātu 22:14, bet pret Mongolijas "Ulaanbaatar'' komandu tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 20:21, tas gan neliedza komandai "Riga" sasniegt izslēgšanas spēles.

Ceturtdaļfinālā ar rezultātu 21:15 tika uzvarēta Lietuvas komanda "Šakiai", bet pusfinālā principiālā spēlē ar rezultātu 21:17 Krievijas izlases bāzes komandu "Gagarin".
Finālā komanda ''Riga'' tikās ar Puertoriko "San Juan", ko pārspēja ar rezultātu 21:15 un izcīnīja 1. vietu Pasaules ''Masters'' tūres posmā Mehiko.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Ventspils Olimpiskās vienības sportistu Kārli Paulu Lasmani.

Pasaules tūre noslēgsies ar tūres finālposmu, kas notiks no 17. līdz 18. decembrim Saūda Arābijas pilsētā Džedā. Turnīrā piedalīsies 12 labākās komandas, kā tūres kopvērtējuma uzvarētāji tur spēlēs arī "Riga" basketbolisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: