Ņemot vērā agro rudens lapkriti, sākot ar šo nedēļu, privātmāju īpašnieki, kuru īpašumā atrodas pieguļošā teritorija, tiek aicināti pieteikt rudens koku lapu maisus savākšanai, informē p.i. ''Komunālā pārvalde''.

Lai gan saistošie noteikumi nosaka, ka centralizētā lapu maisu savākšana norisinās no 1. oktobra līdz 15. novembrim, iedzīvotāji no savām pieguļošām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas jau šonedēļ var sākt pieteikt savākšanai, zvanot p/i „Komunālā pārvalde” pa tālr. 63624269, vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti. Līdz 1. oktobrim pieteiktie lapu maisi tiks savākti atsevišķās dienās, bet no 1. oktobra līdz 15. novembrim lapu maisi tiks savākti ierastajā kārtībā.

Iedzīvotājiem tiek lūgts būt saprotošiem un lapu maisos neievietot lapas, kuru kopējais svars pārsniedz 20 - 25kg. Bieži šie pārpildītie maisi saplīst, tādēļ tos ir problemātiski gan pacelt, gan pārvietot. Tāpat maisos nedrīkst atrasties zari, dārza vai sadzīvēs atkritumi, jo lapu maisi ir paredzēti kompostam. Gadījumos, ja tajos nekaunīgi tiks salikti zari un citi dārza vai sadzīves atkritumi, tad šādi maisi netiks pieņemti! Maisos drīkst atrasties tikai un vienīgi koku lapas.

Ja iedzīvotāji (privātpersonas) vēlas paši nodot lapu maisus, tad to var izdarīt bez maksas šķiroto atkritumu savākšanas laukumos - Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas. Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskās personas. Garāžas kooperatīvām un juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar kādu no apkalpojošām firmām, kas sniedz šādu pakalpojumu.

Ik gadu rudens sezonā tiek savākti vairāk nekā 12000 maisi ar rudens lapām. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai, kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Katram savs 16.09.2021, 17:27:54

    Ventspils tātad ne tikai zāles pļāvēju galvaspilsēta,bet arī lapu grābšanas fanātisma centrs!
    https://www.la.lv/grabt-vai-negrabt-lapas

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: