Svētdien Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā no plkst.12 notiks Masļeņicas izdarības.

Svētdienā, kad brokastīs kārtīgi paēstas pankūkas, kas visas pasaules kulinārijā simbolizē sauli, Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs gaida visus lielos un mazos saules kārotājus ciemos, lai godam aizvadītu zobaino ziemu un sagaidītu pavasara gaismu. Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija sadarbībā ar Piejūras brīvdabas muzeju aicina piedalīties Masļeņicā un pieteikties arī dažādām straujām un lēnākām aktivitātēm.

Piemēram, Ventspils skolas aicinātas pieteikt savus darinātos Masļeņicas biedēkļus konkursam, bet tiem, kam ir drosme pašiem kļūt slaveniem, jāpiesaka savi talanti konkursamSlavas mirklis. Ventspils joku dziesmu (častuški) teicēji arī tiek gaidīti Masļeņicā. Visu konkursu iespējamie dalībnieki aicināti pieteikties pa tālr..29803230.

Ne tik personīgu līdzdalību sola plaša muzikālā programma ar vietējo folkloras un estrādes kolektīvu piedalīšanos. Uzstāsies - Zdravica, Mrija, Žuravinka, un S.Smirnovas aerobikas sporta klubs. Sporta klubs Atlants sola īstu uguns izrādi, bet bez cirka Grog un tradicionālā Masļeņicas ērma dedzināšanas, šie svētki nav pat iedomājami.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: