Nu jau tā ir tradīcija, ka Ventspils un Piltenes  vecākās grupas jaunsargi pirms došanās uz gala pārbaudījumiem Alūksnē piedalās praktiskajā nodarbībā "Bīstamu šķēršļu pārvarēšana ziemas apstākļos, ziemas pelde".

Nodarbība notika 8. martā. Apskati fotogrāfijas!

1. daļā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils daļas glābšanas darbu vadītājs, ūdenslīdējs E. Rozentāls pastāstīja jaunsargiem par glābšanas darbiem uz ūdens, aprīkojumu un arī praktiski nodemonstrēja ūdenslīdēja prasmes, atrodot tumšajā Vecventas dibenā un iznesot no āliņģa sapiera lāpstiņu.

2. daļā seržants M. Irbe jaunsargiem pastāstīja par ledus veidošanās principiem un tā drošu šķērsošanu, kā arī ko darīt, ja kādreiz gadās ielūst ledū, kā reaģēt, kā cīnīties ar stresu, kā kontrolēt situāciju, visbeidzot, kā izkļūt no ūdens. 3. daļā jaunsargi praktiski izbaudīja "ielūšanu"  uz savas ādas, brīvprātīgi lecot āliņģī, un, kad jau panika bija pārvarēta, atgūta normāla elpošana, kas liecināja par situācijas kontroli, ar apdomu un pēc iespēja ātrāk jaunsargi izkļuva no ūdens. Protams, biedri pēc iespējas ātrāk palīdz pārģērbties sausās drēbēs un par labi padarītu darbiņu, drosmi pacienā ar siltu tēju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: