Ventspilī aktīvās atpūtas cienītājiem vasarā tiek piedāvāts plašs sporta un ārpustelpu izklaižu klāsts. Apmeklētājiem atvērts Pludmales akvaparks un Piedzīvojumu parks, tostarp sezonu uzsācis arī Piedzīvojumu parkā esošais veikparks.

Piedāvātās iespējas ir interesantas gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešu kompānijām un arī citiem, kas vēlas izbaudīt piedzīvojumiem pilnu vasaru Ventspilī.

Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Jurģis Liepājnieks informē, ka šogad, ņemot vērā Ministru kabineta noteikumus saistībā ar epidemioloģisko situāciju, Piedzīvojumu parks un Pludmales akvaparks bija spiesti sezonu uzsākt vēlāk. Ja pirms Covid-19 pandēmijas Piedzīvojumu parkā pirmās apmeklētāju grupas parasti tika uzņemtas jau aprīļa beigās, maija sākumā un sezona oficiāli tika atklāta maija sākumā, tad šogad Piedzīvojumu parks darbu varēja uzsākt 15. jūnijā. Savukārt Pludmales akvaparks, līdzīgi kā pagājušajā gadā, apmeklētājus uzņem kopš 17. jūnija.

Valdes priekšsēdētājs ir gandarīts par to, ka jau sezonas sākumā abas minētās izklaides vietas apmeklējis liels skaits viesu. Vietējo iedzīvotāju un arī tūristu lielo interesi par Piedzīvojumu parku un Pludmales akvaparku Liepājnieks saista ar ieilgušo Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu un vasarīgajiem laikapstākļiem, kas šobrīd ir ļoti pateicīgi aktīvai atpūtai āra apstākļos. «Mūs tas ļoti priecē. Gan Piedzīvojumu parks, gan Pludmales akvaparks darbojas ar pilnu jaudu,» pauž Liepājnieks. Neskatoties uz to, ka abās vietās noteikts maksimālais pieļaujamais apmeklētāju skaits, prasības izpilde pakalpojumu saņemšanu daudz neietekmē, jo, līdzīgi kā Piedzīvojumu parks, arī Pludmales akvaparks izvietots plašā teritorijā. Vasaras mēnešos, iesaistoties Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu nodarbinātības programmā, Piedzīvojumu parkā un Pludmales akvaparkā tiek nodarbināti arī skolēni – kopsummā vairāk nekā 120.

Par neaizmirstamiem piedzīvojumiem!

Piedzīvojumu parkā apmeklētājiem pieejamas apmēram 20 dažādas atrakcijas, kas paredzētas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Piemēram, apmeklētāji aicināti izbraukt ar bamperlaivām, kas var tapt par veldzējošu izklaidi karstās vasaras dienās, jo bamperlaivas aprīkotas ar ūdens lielgabaliem, kurus pēc izvēles iespējams iedarbināt. Piedzīvojumu parka pārvaldnieks Juris Riekstiņš informē, ka viens no šīs sezonas jaunumiem ir ūdens lielgabals, kas uzstādīts bamperlaivu piestātnē, lai arī līdzjutēji varētu iesaistīties ūdens cīņās ar laivotājiem. Jaunums ir arī disku golfs – sporta spēle, kurā spēlētājam lidojošais disks jāiemet speciālā grozā. Līdzīgi kā tradicionālajā golfā, arī šajā spēlē galvenais uzdevums ir nonākt pie mērķa (šajā gadījumā – pie groza) ar pēc iespējas mazāku metienu skaitu. Tāpat Piedzīvojumu parkā pieejamas bampermašīnas, tramplīnlaiva, bērnu autoskola, batutu komplekss, gumijlēkšanas batuti u.c. Ekstrēmu izjūtu piekritējus gaida trakais rotors un katapulta. Dezinfekcijas prasību dēļ šosezon mazākajiem apmeklētājiem nav pieejamas piepūšamās atrakcijas un rotaļu namiņš. Vispieprasītākā un apmeklētāju iemīļotākā atrakcija ir kameršļūkšanas trase, atklāj Piedzīvojumu parka pārvaldnieks. Nobraucienu pa 140 metrus garo trasi iespējams baudīt gan pa ziemu, kad ir apledojis, gan arī vasarā. Pērn Piedzīvojumu parka komanda pirmo reizi izmēģināja kameršļūkšanas trases mitrināšanu. Rudens, pavasara sezonās tika veikti uzlabojumi, un šovasar trase ir vislabākajā kārtībā, stāsta pārvaldnieks. Savukārt virvju trasē Kaķa taka kā no jauna izveidota violetā trase, kas pēc grūtības pakāpes ir starp sarkano un melno.

Secināts, ka šajā jūnijā, salīdzinot ar vasaras pirmo mēnesi pērn, Piedzīvojumu parks apmeklēts vairāk. Jūnijā Piedzīvojumu parkā par viesu labsajūtu un drošību rūpējās vairāk nekā 50 darbinieku, no kuriem 37 bija skolēni. Riekstiņš ir ļoti pateicīgs skolēniem ne tikai par labi padarītu darbu ikdienā, bet arī par ieguldījumu Piedzīvojumu parka sagatavošanas darbos, pirms tas tika atvērts apmeklētājiem.

Kopš jūnija sākuma Piedzīvojumu parkā darbu atsācis arī veikparks, kurā laipni gaidīti ne tikai veikborda lietpratēji, bet arī iesācēji. Veikparks atrodas kalna Lemberga hūte pakājē dienvidu nogāzē. Tas aprīkots ar 165 metrus garu trošu sistēmu, kas nostiprināta 8 metrus virs ūdens. Ūdens zonā izvietotas arī peldošas konstrukcijas ekstrēmāku un dinamiskāku triku apgūšanai. Šajā sezonā apmeklētājiem iespējams izbaudīt sportiskas aktivitātes un izklaidi uz ūdens, izmantojot mūsdienīgu sakaru sistēmu, proti, austiņas, ar kuru palīdzību veikparka instruktors no krasta var sazināties ar veikotāju. Gatavojoties jaunajai sezonai, veikparkā atjaunots inventārs. Apmeklētājiem pieejamas gan peldvestes un ķiveres, gan arī hidrotērpi. Garlaicīgi nebūs ne tikai ūdenssporta baudītājiem, bet arī līdzjutējiem, jo papildus veikparkā pieejama labiekārtota piknika vieta, volejbola laukums ar pludmales smiltīm un basketbola grozs. Lai apmeklētu veikparku, nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot pa tālr. 27370666 vai 28611333.

Ūdensprieki Pludmales akvaparkā

«Sezona sākusies novēloti, bet labi. Tiklīdz atcēla ierobežojumus, tā uzreiz vērām vaļā, kaut gan tehniski bijām sagatavojušies 1. jūnijam,» stāsta Pludmales akvaparka pārvaldnieks Māris Millers.

Pludmales akvaparkā apmeklētājiem pieejami trīs baseini, kuros ūdens temperatūra tiek uzturēta ap +27 grādiem. Līdzās baseiniem ierīkoti 8 un 10 metrus augsti torņi ar vairākiem slīdkalniņiem. Bērnu baseinā pieejamas ūdens rotaļu iekārtas mazuļiem. Darbojas arī burbuļvannas, kurās vienlaikus var uzturēties līdz diviem cilvēkiem vai viena mājsaimniecība. Burbuļvannās ūdens temperatūra ir ap +35 grādiem.

Lai efektīvi izmantotu resursus, jūnija sākumā, kad vēl bija liegta apmeklētāju uzņemšana, ikdienā lielo Pludmales akvaparka baseinu treniņu vajadzībām izmantoja sporta skolas Spars peldētāji. Šobrīd grafiks salāgots tā, lai līdz plkst. 12 akvaparkā varētu notikt treniņi, savukārt pārējā dienas daļā (līdz plkst. 21) izklaidēties apmeklētāji.

Tā kā Ūdens atrakciju parks Covid-19 ierobežoju dēļ joprojām ir slēgts, tika nolemts optimizēt darba resursus, nodarbinot tā pastāvīgo personālu Pludmales akvaparkā, kur tradicionāli katru sezonu tiek pieņemti jauni darbinieki. Paralēli akvaparkā katru mēnesi tiek nodarbināti arī četri skolēni, sadarbojoties ar NVA.

Millers ziņo, ka pagājušā gada jūnijs kļuva par rekordistu attiecībā uz apmeklētāju skaitu pēdējo piecu gadu laikā. Un pozitīvi tas, ka šī gada jūnija rādītāji ir teju identiski. Sezonas pirmajā mēnesī jeb mēneša pēdējās divās nedēļās akvaparku apmeklēja vairāk nekā 5000 cilvēku. Interesanti, ka pēdējos gados aizvien vairāk iezīmējas tendence, ka vidēji akvaparku apmeklē viens pieaugušais un divi bērni līdz 12 gadu vecumam. Tāpat novērots, ka darbdienās akvaparku apmeklē vairāk pieaugušie, bet brīvdienās lielākā skaitā ir bērni. Pārvaldnieks priecājas, ka Pludmales akvaparks tiek aktīvi apmeklēts, cilvēkiem šeit patīk.

Saskaņā ar noteikumiem Pludmales akvaparkā pagaidām nav pieejamas saunas.

Gan Piedzīvojumu parka, gan arī Pludmales akvaparka apmeklētāji lūgti ievērot Ministru kabineta noteikumos paredzētos epidemioloģiskās drošības noteikumus: iekštelpās lietot mutes un deguna aizsegu, kā arī ievērot 2 metru distanci. Bērni līdz 7 gadu vecumam mutes un deguna aizsegu var nelietot. Piedzīvojumu parku un Pludmales akvaparku drīkst apmeklēt ikviens, jo nav nepieciešams uzrādīt nedz digitālo Covid-19 sertifikātu, nedz arī negatīvu Covid-19 testu.

Sanita,

Pludmales akvaparka apmeklētāja:

– Pludmales akvaparkā esmu pirmo reizi. Pirmais iespaids ir visnotaļ pozitīvs. Dzīvoju ārzemēs. Esmu atbraukusi no Īrijas. Baudām atvaļinājumu. Draudzenes ieteica atbraukt uz Ventspili. Viņas zināja, ka šeit ir, ko darīt.

Laila,

Pludmales akvaparka apmeklētāja:

– Paldies par iespēju šeit būt, tas ir tik brīnišķīgi, ka atkal ir iespēja būt visiem kopā un rast prieku. Ļoti daudz kā mums visiem ir pietrūcis. Mums patīk! Mēs esam no Rīgas. Atbraucām šeit pavadīt brīvdienas, jo Ventspils ir bērniem draudzīga pilsēta. Mums ir pieci bērni. Un mēs esam ļoti laimīgi un priecīgi, ka mums ir šī iespēja. Ja bērni priecājas, mēs – pieaugušie – gūstam no tā baudu.

Pludmales akvaparks atvērts katru dienu no plkst. 12 līdz 21.

Piedzīvojumu parks atvērts katru dienu no plkst. 11 līdz 22.

Informācija par pakalpojumu cenām pieejama mājaslapās www.piedzivojumuparks.lv un www.pludmalesakvaparks.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: