Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no 2. jūlija plkst. 6.30 līdz 5.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 31 izsaukumu – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

4. jūlijā plkst. 00.48 VUGD saņēma izsaukumu Ventspilī, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, deviņstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka devītajā stāvā deg lifts ar atklātu liesmu 6m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba četrus cilvēkus.

Dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs. Plkst. 02.39 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs Kurzemes ugunsdzēsēji glābēji saņēma divus izsaukumus uz notikumiem, kur bija notikuši ceļu satiksmes negadījumi. 2. jūlijā plkst. 19.07 Ventspils un Piltenes ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ventspils novada Ugāles pagastu, kur ceļa posmā Rīga - Ventspils bija notikusi vieglās un kravas automašīnas sadursme. Ierodoties, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vieglajā automašīnā ir iespiests cilvēks. Izmantojot hidraulisko instrumentu, cilvēks tika atbrīvots un nodots NMPD darbiniekiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja akumulatoru klemmes un izmantojot absorbentu un roku rīkus, sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Plkst. 20.56 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

4. jūlijā plkst. 01.59 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ventspils novada Ugāles pagastu, kur dega atkritumi 10m2 platībā. Plkst. 02.47 ugunsgrēks likvidēts. 3.jūlijā plkst. 02.14 tika saņemts izsaukums uz Kuldīgas ielu Ventspilī, kur atkritumi dega 5m2 platībā. Plkst. 02.54 degšana tika likvidēta.

Aizvadītajās trīs diennaktīs tika saņemti 10 izsaukumi uz degošu sauso zāli, viens no tiem notika Talsu ielā, kur dega sausā zāle dega 6m2 platībā.

4. jūlijā plkst. 14.54 tika saņemts izsaukums uz Ventspils novada Ances pagastu, kur dega mežs 2 hektāru platībā. Plkst. 20.23 VUGD darbu notikuma vietā beidza un dzēšanas darbus turpināja Valsts mežu dienests.

Aizvadītajās trīs diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 175 izsaukumus – 63 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem seši bija meža ugunsgrēki, 83 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: