Vasara izrotā dārzus un parkus ar ziedu smaržu un krāšņumu. Katru gadu ''Latvijas Piļu un muižu asociācija'' organizē tradicionālās ''Vēsturisko parku un dārzu dienas''. Šāgada tēma – paklājdobes.

Ventspils Livonijas ordeņa pils 3.-4. jūlijā no plkst.10-18 aicina izstaigāt pils pagalmu un dārzu bez maksas, iepazīt tajā esošos augus, atrast skaisto paklājdobi un salikt paklājdobes puzzli vai doties uz tikšanos ar pils dārznieci.

Paklājdobes nav ordeņa pilij raksturīgi ziedu stādījumi, tomēr veidojot mūsdienīga muzeja dārzu, apmeklētāji labprāt kavējas pie košajām ziedu kupenām un rakstiem, atveldzējot skatu ar dabas skaistumu.

Paklājdobēs stāda vairākus ziedaugus tā, lai veidotos paklājam līdzīgs raksts. Krāšņākā paklājdobe Latvijā izveidota Rundāles pils parkā. Lai paklājdobes būtu skaistas visas sezonas garumā, dārzkopji bieži vien stādus maina.

3. jūlijā no plkst.10-12 visi tiek aicināti tikties ar pils dārznieci Taigu Zīverti, lai izzinātu vairāk par paklājdobes veidošanas principiem, uzdot saistošus jautājumus par pils dārzu un smelties iedvesmu savam dārzam.

Akcijas laikā, pils kasē pasakot paroli: "Pils paklājs" var apmeklēt pils pagalmu un dārzu bez maksas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: